24 черв. 2019 13:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

122

0

Князєв звільнив заступника начальника поліції Вінниччини. Педоса відсторонили з посади на період слідства

Князєв звільнив заступника начальника поліції Вінниччини. Педоса відсторонили з посади на період слідства

24 червня до Вінниці прибув головна Національної поліції України Сергій Князє


Князєв звільнив заступника начальника поліції Вінниччини. Педоса відсторонили з посади на період слідства

24 червня до Вінниці прибув головна Національної поліції України Сергій Князєв. Робочий візит посадовця пов’язаний з трагічними подіями, що сталися 11 червня. Вінницький правоохоронець травмував чоловіка, який відмовився бути понятим. Через 12 днів коми вінничанин Олександр Комарніцький помер.

«Я розділяю біль сім’ї і запевняю, що зі свого боку зроблю все, щоб винні були покарані. Хочу доповісти, що співробітнику поліції Вінниччини, який підозрюється у застосуванні фізичної сили до потерпілого, було оголошено підозру територіальним підрозділом ДБР, вчора місцевий суд визначав міру запобіжного заходу – домашній арешт. Але, враховуючи трагічні події, яі відбулися вчора (Олександр Комарніцький помер – ред.), ми звернулися сьогодні в апеляційний суд з оскарженням рішенням суду щодо міри запобіжного заходу», - сказав Сергій Князєв.

Керівник поліції повідомив про кардові зміни в поліції Вінниччини. Зокрема, генерал Юрій Педос написав рапорт з проханням відсторонити його від виконання обов’язків начальника обласної поліції – на період слідства. Його обов’язки виконуватиме Руслан Мороз.

Також Князєв до кінця дня пообіцяв підписати указ про звільнення заступника начальника поліції Вінниччини Сергія Сокиряна. На його посаду призначать полковника поліції Ігоря Мандриковича.

«За моїм наказом підготовлені матеріали щодо звільнення заступника начальника обласної поліції Сокиряна із лав Національної поліції. Призначено на посаду, замість полковника Сокиряна, полковника поліції Мандриковича, який до сьогоднішнього дня працював керівником підрозділу внутрішньої безпеки Вінницької області. Він буде відповідати за кадрову роботу та виховання.

На період слідства відсторонено 4 керівника місцевої поліції від обласного рівня до місцевого. У тому числі – керівника Київського відділку поліції, де працює підозрюваний правоохоронець Сергій Пивоваров», - пояснив Сергій Князєв.

Князєв звільнив заступника начальника поліції Вінниччини. Педоса відсторонили з посади на період слідства

Голова Нацполіції зауважив, що мав декілька зауважень до Сокиряна, які й стали причиною його звільнення.

«У нас з’явилися непоодинокі питання до кадрової роботи з особовим складом в головному управлінні. Мене вразило декілька моментів. У березі цього року один із діючих працівників поліції вчинив ДТП. Він відмовився проходити тест на наявність у крові алкоголю, тому згідно адміністративного законодавства, автоматично був притягнутий по статті 130. Але рішенням адміністративного місцевого суду він недавно поновився на роботі. Це є неподобство. Я запитую генерала Педоса: «Чому? Хто був у нього керівник?». У нього був керівник полковник Сокирян. Це офіцер, що підпорядковувався йому. Ну тоді, якщо не справляється заступник начальника головного управління, то треба йому дякувати і дуже швидко», - пояснив посадовець.

Князєв і Педос не розповіли подробиць злочину, посилаючись на таємницю слідства. Втім, наголосили, що не будуть прикривати винних.

«Поліція жодного разу не покривала негідників, ми максимально прикладаємо зусилля, щоб розслідування було прозоре, а також відповідне рішення суду з мірою покарання, яку визначено», - резюмував голова Національної поліції України.

Поліцейський Сергій Пивоваров, який знаходиться під слідством, раніше успішно пройшов переатестацію.

«Хочу попросити вибачення за дії підлеглого. Мені дуже шкода, що загинув Олександр Комарніцький. Всі працівники поліції проходили переатестацію. Відповідно анкетування, поліграфи та інші процедури, передбачені переатестацією. Тому поліцейський працював оперативним працівником Київського відділу поліції», - повідомив керівник ГУ НП Вінниччини Юрій Педос.

Нагадаємо, що 24 червня помер вінничанин, якого травмував поліцейський.

Вiнниця.info