17 груд. 2018 17:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

82

0

Кого готові вибирати Президентом вінничани і в чию перемогу вірять

Кого готові вибирати Президентом вінничани і в чию перемогу вірять

 Кого готові вінничани вибирати Президентом і в чию перемогу вірять


 У Вінницькій області протягом 16 листопада – 2 грудня соціологічна група «Рейтинг» провела опитування 1600 респондентів, які є жителями обласного центру, сіл та міст. Вінничани оцінили політичну ситуацію в Україні, відповіли про електоральні настрої та очікування. Феноменом в політиці дослідники називають Володимира Зеленського.

Результати дослідження у Вінниці 17 грудня презентував заступник директора Соціологічної групи «Рейтинг» Любомир Мисів.

«Якщо говорити по області, то на першому місці Юлія Тимошенко – 23, 8%, Петро Порошенко – 18, 5%, Гриценко – 11,4%, Зеленський 9,5%, Вакарчук – 7,2%, О. Ляшко – 6,9%, Ю. Бойко – 5,8%.

Особливість Вінницької області полягає в тому, що якщо загалом в центральній Україні друге місце ділять Порошенко і Гриценко, то у вашій області Порошенко чітко займає друге місце і розрив між першим і другим кандидатом високий» - каже Любомир Мисів.

Кого готові вибирати Президентом вінничани і в чию перемогу вірять 

Показник «Віра в перемогу».

«В січні місяці минулого року в Україні респонденти вірили в перемогу чинного Президента. На сьогоднішній день ситуація змінилась і Тимошенко на першому місці. У Вінницькій області 22% опитаних вірить, що вона переможе, в перемогу Порошенка вірять 15% вінничан.

Цікава ситуація в розрізі. В перемогу своїх кандидатів вірять прихильники Тимошенко і Порошенка, інші вірять в перемогу своїх кандидатів менше. Лише половина виборців Гриценка вірять в його перемогу», - говорить Любомир Мисів.

 

Кого готові вибирати Президентом вінничани і в чию перемогу вірять - фото 2

За словами соціолога, очікування від виборів у людей більш позитивні, люди хочуть змін.

«Поява Зеленського і Вакарчука здивувала. Причому фактор Зеленського значний. Він має друге місце по Україні. З незначним відривом від нього йде Гриценко і Порошенко. Навряд чи щось зміниться до виборів. Тут йде інтрига, хто потрапить в другий тур, бо виграти кожен може», - говорить Л. Мисів.

Щодо постаті Зеленського в політиці і готовність молоді за нього голосувати, соціологи називають протестом суспільства проти старої системи, адже радикальних змін в країні хоче 70% людей, саме вони фокусуються на новому політику.

Кого готові вибирати Президентом вінничани і в чию перемогу вірять - фото 3

Кого готові вибирати Президентом вінничани і в чию перемогу вірять - фото 4

 

Вiнниця.info