23 черв. 2015 13:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

83

0

Кого з податківців та працівників СБУ Вінниччини обійшла люстрація

Кого з податківців та працівників СБУ Вінниччини обійшла люстрація

 На Вінниччині під люстрацію потрапили не всі високопосадовці часів Януковича


Кого з податківців та працівників СБУ Вінниччини обійшла люстрація

 Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що експерти Венеційської комісії підтвердили право української держави очистити свої лави від посадовців часів Януковича. У той же час Петренко зазначив, що СБУ, правоохоронці органи, прокуратура та Державна фіскальна служба намагаються приховати інформацію про осіб, які підпадають під люстрацію.

Про це йшлось в повідомленнях прес-служби Міністерства юстиції від 22 червня.

Як відомо, до люстрації чиновників часів Януковича після Революції Гідності активно підключилась громадськість, яка складала список посадовців, що працювали на керівних посадах під час розстрілів на Євромайдані. Всеукраїнський реєстр осіб, що підлягають люстрації, веде Громадський люстраційний комітет. Список осіб, яких звільнено та заборонено 10 років займати посади в органах державної влади, вносять до реєстру, оприлюдненому на сайті Міністерства юстиції.

Але під звільнення із забороною попадають не всі високопосадовці часів Януковича. Наприклад, Громадський люстраційний комітет вніс до реєстру осіб, що підлягають люстрації чотирьох керівників СБУ Вінницької області, але звільнено з посад лише трьох чиновників. Один з них й надалі працює на посаді і продовжує виконувати свої обов’язки.

Є на Вінниччині і податківці часів Януковича, яких на торкнулась люстрація.

Наприклад, колишня заступник голови Державної податкової служби Вінницької області Ілона Заскіна, яка на посаді з 21 лютого 2012 року, й досі є працівником Міндоходів, щоправда, не виконує обов’язки, - вона вже більше року у відпустці.

Щодо інших керівників податкової за часів Януковича - Андрія Таранова, Євгена Нагорного, Геннадія Мазура, Геннадія Федика, у відділі кадрів ДФС у Вінницькій області редакції ВИННИЦА.info повідомили, що всі ці посадовці давно звільнились з посад.

Під люстрацію із забороною 10 років працювати в органах державної влади, потрапив лише Володимир Ліщенко, який у період з 4 червня 2013 року по 16 березня 2015 року обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління Міндоходів у Вінницькій області.

ВИННИЦА.info