29 листоп. 2017 13:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

73

0

Колишню начальницю РАЦС підозрюють в підробці документів, які допомогли тещі Ставицького отримати громадянство Ізраїлю

Колишню начальницю РАЦС підозрюють в підробці документів, які допомогли тещі Ставицького отримати громадянство Ізраїлю

 На Вінниччині оголошено підозру колишній начальниці відділу державної реєстрації актів цивільного стану


Колишню начальницю РАЦС підозрюють в підробці документів, які допомогли тещі Ставицького отримати громадянство Ізраїлю

Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області 28 листопада оголошено підозру колишньому начальнику відділу державної реєстрації актів цивільного стану одного із районних управлінь юстиції та її співучасникам.

Паро це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Установлено, що екс-чиновниця, зловживаючи службовим становищем, разом з співучасниками, здійснили підроблення та складання завідомо неправдивих офіційних документів – актових записів про цивільний стан громадян, шляхом внесення до них завідомо неправдивих відомостей про національність.

Крім того, підозрювана, маючи персональний ключ доступу до роботи в єдиній комп'ютерній базі даних про акти цивільного стану, відповідні завідомо неправдиві відомості вносила в автоматизовані реєстраційні обліки», - зазначено в повідомленні прес-служби.

В прокуратурі зазначають, що посадовці чинили протиправні дії в інтересах родини екс-міністра.

«Вказані дії, посадовцями вчинялися в інтересах матері дружини екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України, з метою набуття у подальшому його дружиною, права на отримання громадянства Ізраїлю відповідно до Закону Ізраїлю «Про повернення».

Наразі досудове розслідування указаного кримінального провадження триває», - повідомляє прес-служба.

Посадовцям оголошено підозру за ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення).

Як відомо, до Ізраїлю разом з родиною виїхав екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України часів Януковича – Едуард Ставицький.

21 березня 2014 року Генпрокуратура разом з УБОЗ МВС України провела обшук в помешканнях та офісах, які належать колишньому міністру палива та енергетики Едуарду Ставицькому. Ставицький проходить у кримінальному провадженні, відкритому за фактами вчинення особами з числа вищого керівництва держави злочинів за статтями «привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах», а також «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом».

Було встановлено одну із квартир, яка до 15 березня 2014 належала дружині Ставицького. Під час обшуку у цій квартирі слідчі вилучили близько 5 мільйонів доларів США, майже 50 кілограмів золота у злитках та коштовності, попередня вартість яких становить декілька мільйонів доларів.

3 серпня 2016 року начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що ГПУ просить владу Ізраїлю екстрадувати в Україну Едуарда Ставицького.

12 грудня 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила, що суд заарештував 10 житлових об'єктів, 7 гаражів, нежитлове приміщення, земельну ділянку, золоті злитки і гроші, що належать Едуарду Ставицькому.

25 квітня 2017 року Комісія з контролю за файлами Інтерполу задовольнила скаргу адвоката і прийняла рішення про зняття з розшуку Едуарда Ставицького.

Вінниця.info