18 січ. 2022 16:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

317

0

Коли у храмах Вінниці освячуватимуть воду на Водохреща

Коли у храмах Вінниці освячуватимуть воду на Водохреща

Освячену на Водохреще воду в народі вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг


Коли у храмах Вінниці освячуватимуть воду на Водохреща

19 січня християни відзначатимуть свято Хрещення Господнього. Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Традиційно у храмах відбуватиметься служба, після якої священики звершують чин Великого освячення води.

Освячену на Водохреща воду в народі вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею домівки і храми. А ще всі знають, що вода з Водохреща не псується і може зберігатися протягом року.

У Спасо-Преображенському кафедральному Соборі, що у Вінниці на Соборній, літургія та чин освячення води проводитиметься з 06.30 години та з 09.00 години.

Храм Серафима Саровського чудотворця по Хмельницькому шосе, 145а (біля заводу «Маяк»), літургія о 09.00 годині, чин освячення води об 11.00 годині.

У храмі Стрітення Господнього, що на Електромережі, літургія та освячення води проводитиметься о 09.40 годині.

Хрестовоздвженський храм, що по Келецькій, 59-а (біля ТЦ «Мир»). Перша літургія розпочнеться о 00.00 годині. Освячення воли- о 02.00 годині, 08.00 та об 11.00 годині.

Також на Водохреща у Вінниці проведуть святкові заходи і фестивалі біля водойм.

Церква нагадує, що купання в ополонці на Водохреще, не призводить до духовного очищення, не «звільняє» від гріхів, отримання особливого Божого благословіння. Жодного церковного припису в Українській Церкві для звершення занурення у зимову воду немає і ніколи не було.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info