19 квіт. 2019 16:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

271

0

Колишній військовополонений у Вінниці вийшов з одиночним пікетом за «Пороха»

Колишній військовополонений у Вінниці вийшов з одиночним пікетом за «Пороха»

Чоловік влаштував одноосібну акцію із плакатом «Якщо не Порох, то «Л/ДНР» буде тут.


Колишній військовополонений у Вінниці вийшов з одиночним пікетом за «Пороха»

19 квітня у Вінниці, на площі біля Будинку офіцерів, увагу вінничан привернув чоловік, який влаштував одноосібну акцію із плакатом «Якщо не Порох, то «Л/ДНР» буде тут. Я був у полоні». Свою акцію чоловік називає «актом відчаю».

«У мене сьогодні мирна одноосібна акція. Я її зареєстрував у юридичному відділі Вінницької мерії, поїхав до поліцейських, запитати чи можна проводити акцію, вони мені дозволили. Це такий «акт відчаю». Бо я вже не знаю, що робити», – каже Андрій Тараненко.

Андрій Тараненко – переселенець із Донецька. Каже, що там мав свій бізнес, побудував великий будинок, а далі склались обставини, через які переїхав до Вінниці з дружиною. Живуть на найманій квартирі. Дружина працює в Донецькому університеті, а він безробітний. Каже, що все, що заробив за 50 років свого життя – залишилося в Донецьку. Чоловік також зазначив, що був у полоні ДНР через свою позицію.

«Я переселень з Донецька. Був «на підвалі», як то кажуть сепаратисти. Я не хочу, щоб те все прийшло сюди. Тому що я вже не знаю, куди мені ще раз «переселятися» – в Румунію, Польщу… Я не хочу нічого поганого казати про кандидатів, але молоду і недосвідчену людину обмануть, «з’їдять», трактувати можна як хочеш. Ворог не зупиниться, йому ще потрібні шматки, він всю Україну хоче.

Колишній військовополонений у Вінниці вийшов з одиночним пікетом за «Пороха»

Я бачу, скільки робив діючий президент для захисту наших територій. Було багато претензій до нього, але діло в тому, що якщо вже не буде країни, то не буде вже про що говорити: ні про корупцію, ні про чиїсь здобутки, пенсії – нічого цього не буде. Зараз всі нашу країну підтримують, а що буде з іншим президентом, я не знаю. І ще, ви знаєте, я дійсно був у полоні в ДНР. За мою позицію. В наших переселенців обпалені душі і серця. Ми відчуваємо, може, трішки краще небезпеку, ніж ті, хто її не пережив. Тих, хто сидів у полоні, бачив це все і відчував – неможливо передати словами. В полоні я сидів деякий час, не дуже хочу про це згадувати. Нічого хорошого там не було», – каже чоловік.

Люди на акцію Андрія реагують по-різному: одні фотографують, інші засуджують.

«Одна жіночка до мене підійшла і запитала, для чого я тут стою. Я їй пояснив, яка у мене позиція, розказав, що я переселенець, сидів у полоні. А вона мені сказала, що бажає ще раз переселитися», – додає чоловік.

Стоятиме чоловік біля Будинку офіцерів до вечора. Чому обрав саме це місце – тут більший потік людей.

«В мене чотири локації, де мені дозволили поліцейські проводити акцію. Площу перед Будинком офіцерів обрав тому, що тут великий потік транспорту, багато зупинок і відповідно людей. В центрі і без мене розберуться, я маю на увазі агітаційні намети. Я їм раніше допомагав, підвозив літературу. Потім вирішив, що я можу один влаштовувати акції», – зазначив Андрій Тараненко.

Колишній військовополонений у Вінниці вийшов з одиночним пікетом за «Пороха»  - фото 2

Колишній військовополонений у Вінниці вийшов з одиночним пікетом за «Пороха»  - фото 3

Вінниця.info