11 квіт. 2019 12:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

85

0

Комісія оприлюднила висновки щодо трагедії в Хмільнику, де «Тойота» насмерть збила двірника

Комісія оприлюднила висновки щодо трагедії в Хмільнику, де «Тойота» насмерть збила двірника

Нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом.


Комісія оприлюднила висновки щодо трагедії в Хмільнику, де «Тойота» насмерть збила двірника

Комісія Державної служби з питань праці завершила розслідування трагічної події, що сталася у Хмільнику. 2 березня автомобіль «Тойота Ленд Крузер» здійснив наїзд на двірника. Від отриманих травм жінка загинула на місці. Нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом.

«... Потерпіла 1969 р.н. у світловідбиваючому жилеті безпеки прибирала тротуар, коли на неї здійснив наїзд автомобіль «Тойота Ленд Крузер». Від сильного удару жінку відкинуло на середину проїжджої частини. Жінка померла на місці пригоди від сполучної травми тіла.

Причини настання нещасного випадку будуть встановлені після одержання висновку про причини настання ДТП та осіб, які допустили порушення вимог безпеки руху, від слідчого відділу розслідувань злочинів у сфері транспорту слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

У зв’язку з тим, що нещасний випадок стався під час виконання двірником своїх трудових обов’язків, на підставі вимог пункту 15 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, його визнано пов’язаним з виробництвом і складено акт за формою Н-1», - зазначено в повідомленні на сайті Держпраці.

Матеріали спеціального розслідування направлено в прокуратуру для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, що за даним фактом правоохоронці відкрили провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого).

За таке правопорушення передбачене покарання до 8 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Вiнниця.info