10 лип. 2015 14:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

83

0

Компанія із світовим іменем збудує у Вінниці завод. Землю вже придбали

Компанія із світовим іменем збудує у Вінниці завод. Землю вже придбали

 Харківська компанія має намір побудувати свій третій завод з виробництва холодильного і пивоварного обладнання у Вінниці


Компанія із світовим іменем збудує у Вінниці завод. Землю вже придбали

Харківська компанія UBC Group Ігоря Гуменного, одина з провідних у Східній Європі виробників холодильного та пивоварного обладнання, має намір побудувати свій третій завод з виробництва холодильного і пивоварного обладнання у Вінниці.

Для цього компанія в кінці червня придбала на аукціоні 10,85 га землі в районі старого аеропорту Вінниці,заплативши 12,135 млн. грн. Зараз на місці майбутнього заводу — занедбаний пустир.

Як уточнив Delo.UA Євген Варва, Seniour Account Exucutive компанії UBC Group, закривати своє підприємство в Криму (Красноперекопськ) компанія не має наміру.

При цьому Варва зазначив, що події в Криму вплинули на роботу компанії. За його словами, будівництво нового заводу у Вінниці пов'язане з бажанням диверсифікувати постачання продукції за кордон. Підприємство у Криму буде орієнтуватися більше на замовлення з країн СНД.

Кримський завод «УКснаб», що належить харківському холдингу UBC Group, був побудований на початку 2000-х. До недавнього часу він виробляв понад 140 серійних виробів, займаючи близько 13% світового ринку з виручкою близько 100 млн. доларів США.

Станом на перший квартал 2015 року 25,0226% акцій «УКснаб» належать Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), який увійшов в капітал компанії в 2007 році. Ще 61,4654% володіє голова наглядової ради ПРАТ Ігор Гуменний, який є засновником, власником і президентом UBC Group.

UBC Group — торгово-промисловий холдинг, що працює в сфері виробництва холодильної техніки і промо-продуктів. Його підрозділ UBC Сool є лідером у світі по випуску охолоджувачів, найбільшим в Україні і другим у Східній Європі виробником холодильних шаф.

Іншим підрозділом холдингу є UBC Promo, що займається розробкою і виробництвом промоушен матеріалів і включає в себе завод PROMO у Харківській області. За оцінками компанії, UBC Promo — найбільший виробник промо-продукції в Східній Європі і найбільший у світі виробник керамічних колон для розливу пива.

Delo.UA