12 трав. 2021 14:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

92

0

Кому, коли і якими вакцинами робитимуть друге щеплення від COVID-19 на Вінниччині

Кому, коли і якими вакцинами робитимуть друге щеплення від COVID-19 на Вінниччині

По області вже вакциновано понад 30 тисяч осіб


Кому, коли і якими вакцинами робитимуть друге щеплення від  COVID-19 на Вінниччині

На Вінниччині від вчора розпочалася компанія по ревакцинації. Вже понад 330 людей отримали другу вакцину від коронавірусу. Це ті, хто на початку імунізації в регіоні отримали першу дозу препаратом Pfizer.

«Ми одразу отримали достатню кількість вакцини. І для того, щоб залишити на другу дозу. Вакцинуємо мешканців і співробітників інтернатів для людей похилого віку та людей з психіатричною патологією», - розповіла Вінниця.info Тетяна Бондаренко, заступник Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА.

Також зауважила, що вже на цьому тижні розпочнеться введення другої дози для тих, хто отримав вакцину CoronaVac.

«Вона застосовується для людей поважного віку, або маломобільні групи населення. За ними - вакциною Pfizer друге щеплення отримають педагоги, які беруть участь у ЗНО, працівники ДСНС, працівники Державної прикордонної служби», - продовжує вона.

Кому, коли і якими вакцинами робитимуть друге щеплення від  COVID-19 на Вінниччині


З наступного тижня очікують на нове постачання вакцин різних фірм.

«Згідно з графіком постачання Міністерства охорони здоров’я», - уточнює Бондаренко.

За статистикою, першу дозу вакцини Pfizer отримали близько 3000 людей. Приблизно на півтисячі менше - препаратом CoronaVac.

«Практично 20 тисяч отримали першу дозу двома постачаннями AstraZeneca і також Covishield. По області вже вакциновано понад 30 тисяч осіб», - підраховує Тетяна Вікторівна.

На сьогодні по області підготовлені 134 пункти щеплень та 11 мобільних бригад.

«І зараз ми активно продовжуємо навчати медиків, адже, наша мета - це ще десять бригад, які будуть працювати з вакциною Pfizer. І десять бригад, які будуть працювати з вакциною CoronaVac. Для того, щоб максимально швидко та максимально ефективно охопити вакцинацію», - підкреслила Бондаренко.

Нагадаємо, за інформацією Фонду соцстраху, гроші для виплат по листках непрацездатності – є. Про це Вінниця.info вже повідомили у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА. Алгоритм їх видачі розроблений.

Також зауважимо, що сьогодні щеплення на Вінниччині протягом доби отримали 509 людини. Станом на ранок 12 травня, підтвердили 63 нових випадків захворювання на коронавірус. За добу померли 11 пацієнтів. Одужали – 574.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info