5 берез. 2019 14:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

56

0

«Комунальні заклади в спадок не передаються»: директора вінницького художнього музею затвердили з дискусіями

«Комунальні заклади в спадок не передаються»: директора вінницького художнього музею затвердили з дискусіями

В облраді призначили керівників комунальних закладів


«Комунальні заклади в спадок не передаються»: директора вінницького художнього музею затвердили з дискусіями

5 березня депутати Вінницької облради дійшли до розгляду «кадрових питань», які в порядку денному під номерами 31 – 36 та призначили керівників комунальних закладів. Без зауважень призначили керівників Вінницького обласного навчально-курсового комбінату аграрної освіти; «Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді»; «Обласного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень»; «Вінницької обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи».

Коли дійшли до затвердження на посаді директора Вінницького обласного художнього музею Руслана Паламаровського, який із червня 2017 року виконує обов’язки директора, депутати не відразу проголосували «За». Тетяна Редько (Батьківщина), сказала, що багато фондів не виставлені на огляд, а молодий керівник взагалі проводив обшуки у вдови колишнього директора.

«Навіть нову вивіску виготовили з граматичною помилкою», - додає Тетяна Василівна.

Голова облради Анатолій Олійник відповів, що кандидатуру Руслана Паламаровського погодили на комісії, а облрада, відповідно до закону, зобов’язана його призначити.

«Ми працюємо рамках Закону Про культуру. Було засідання конкурсної комісії, до якої входять члени громадських організацій і були обрані представники, які не є членами трудового колективу. Ця комісія кількістю 7 «за», 2 «проти» проголосувала за кандидатуру, яка внесена в проект рішення. 21 стаття Закону Про культуру зобов’язує нас призначити переможця конкурсу керівником комунального закладу культури», - повідомив А. Олійник.

Депутатка Людмила Станіславенко попросила призначити керівника в заклад, який рік без директора.

«В нас є представники колективу, директор музею, ми можемо поставити йому питання. Я поважаю Наталію Владленівну (вдову екс-директора – ред.). Ми працюємо над тим, що говорили з покійним паном Іллею, що нам потрібен новий музей, в новому приміщенні. Ми маємо об’єднатись, бо цілий рік колектив не має керівника», - говорить Людмила Станіславенко.

«Комунальні заклади в спадок не передаються»: директора вінницького художнього музею затвердили з дискусіями

Голова ОДА попросив не спекулювати на призначеннях, і сказав що посади в комунальних закладах у спадок не передаються.

«Я вам розкажу внутрішнє відчуття цієї дискусії, яка йде навколо художнього музею. Ви говорили відносно провінційності. Коли готувався цей конкурс, постійно були спроби вийти на голову обласної державної адміністрації і вплинути на роботу комісії. Причому від дуже поважних людей. Але я все зробив, щоб пройшов чесно проведений конкурс. В багатьох наших комунальних закладів є базова проблематика – в нас дехто думає, що комунальні заклади можна передати у спадок. Керівники обласних закладів не передаються в спадок. Якщо шукають прем’єра, президента, голову ОДА, щоб вплинути, ці телефони не вщухають… Я задаю питання чому такий великий інтерес? Варто прислухатись до трудового колективу і підставити плече», - сказав В. Коровій.

Копачевський повідомив, що трудовий колектив музею передав підписи за призначення молодого керівника – 28 підписів при 32 штатних працівників.

«Комунальні заклади в спадок не передаються»: директора вінницького художнього музею затвердили з дискусіями  - фото 2

В результаті, депутати затвердили Руслана Паламаровського на посаді директора художнього музею 46 голосами «ЗА».

Нагадаємо, 5 березня о 10 годині у Вінницькій обласній раді розпочалася чергова сесія. Нa порядок денний винесено 94 питaння та «різне». Перед початком опозиційні партії повели мітинг. Потім в залі озвучили заяви.

Вiнниця.info