15 серп. 2018 13:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

52

0

Комунальники просять вінничан не використовувати унітаз як смітник

Комунальники просять вінничан не використовувати унітаз як смітник

 КП «Вінницяоблводоканал» закликає не засмічувати стічні труби 


 Працівники очисних споруд КП «Вінницяоблводоканал» у Сабарові у середньому за зміну, вручну вибирають до 2 тонн сміття. За цей же період на очисні споруди надходить у середньому 81 тис. куб. м стічних вод. Часто жителі Вінниці викидають в унітази ганчіря, зіпсовані овочі та інші відходи. КП «Вінницяоблводоканал» закликає не використовувати унітаз як смітник сміття ористовують унітаз як смітник.

Про це Вiнниця.info повідомляє прес-служба комунального підприємства.

Після нещодавніх липневих злив у Вінниці на очисні споруди каналізації за 12 годин (з 6 вечора до 6 ранку) надійшло 1,1 тонн сміття. Це картонні коробки, ганчірки, уламки дерева, зіпсовані овочі та фрукти тощо. На жаль, під час великих злив люди самовільно знімаються каналізаційні люки; таким чином до системи потрапляє не лише бруд з вулиці, а ще й коробки, залишки шин, пакети, метал, дерево тощо. Непоодинокі випадки скидання у каналізаційні колектори будівельного сміття: плитки, пластику, щебня, навіть зливають бетон. Ще одна проблема – нелегальні асенізатори, котрі самовільно скидають нечистоти з вигрібних ям до каналізаційної системи, що категорично заборонено.

Влітку люди викидають багато кісточок від вишні, черешні, кавунів тощо. Вони руйнують решітки, які повинні затримувати великогабаритні відходи. Часто жителі Вінниці використовують унітаз як смітник. Ганчір’я, памперси, засоби особистої гігієни, зіпсовані овочі та фрукти, пакети, навіть рештки мертвої птиці… І це не повний перелік сміття.

Щодня працівники КП «Вінницяоблводоканал» виконують до 30-ти промивок каналізаційних колодязів; щоквартально лише тільки жирових відкладень видаляють декількасот кілограм!

КП «Вінницяоблводоканал» закликає не використовувати унітаз як смітник.

Комунальники просять вінничан не використовувати унітаз як смітник

Комунальники просять вінничан не використовувати унітаз як смітник - фото 2

Комунальники просять вінничан не використовувати унітаз як смітник - фото 3

Вiнниця.info, фото - прес-служби 

КП «Вінницяоблводоканал»