18 берез. 2020 09:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

76

0

Коронавірус у воді не живе – вінничан запевнили, що вода з-під кранів безпечна

Коронавірус у воді не живе – вінничан запевнили, що вода з-під кранів безпечна

«Вінницяоблводоканал» повідомляє, що вода, яка тече з кранів у будинках городян, безпечна.


Коронавірус у воді не живе – вінничан запевнили, що вода з-під кранів безпечна

«Вінницяоблводоканал» повідомляє, що вода, яка тече з кранів у будинках городян, безпечна. Додаткові заходи з очищення і знезараження, у зв’язку з запровадженням карантину, не потрібні. Відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) стосовно питної води, коронавірус COVID-19 у воді не живе та легко піддається окисленню.

«Водопровідна вода з легким присмаком та ароматом хлору – це гарантовано безпечна вода! Якщо вам не подобається запах і присмак хлору, його легко можна позбутись, якщо набрати воду в певну ємність і дати їй трошки відстоятись.

Наразі, в лабораторії «Вінницяоблводоканалу», як і завжди, ми прискіпливо вивчаємо кожну пробу води, які щоденно відбираються на виході з наших водопровідних станцій. Ми цілодобово дбаємо, щоб у своїх домівках вінниччани мали гарантовано безпечну питну воду.

Чи треба купувати бутильовану воду або зберігати питну воду про запас?

Наразі немає жодних підстав думати, що запровадження карантинних заходів у місті хоч якимось чином вплине на надійне та безперебійне постачання води в домівки вінничан», - зазначає прес-служба підприємства.

Чи можна заразитися COVID-19 через стічні води чи каналізацію?

ВООЗ зазначає, що «на сьогодні немає жодних доказів того, що вірус COVID-19 передається через каналізаційні системи, з очищенням стічних вод або без них». Таку ж позицію озвучив Федеральний інститут безпеки та гігієни праці Німеччини (BAuA): «Передача вірусу COVID-19 через каналізаційні мережі малоймовірна, адже основним джерелом передачі є повітряно-крапельний шлях через дихальні шляхи або через руки, що контактують зі слизовою оболонкою носа, рота чи кон’юнктиви».

Раніше ми писали, що вінничан просять дотримуватися нових обмежень, які починають діяти 18 березня: не більше 10 чоловік у транспорті.

Нагадаємо, що 17 березня у Вінницькій області зареєстрована нова підозра на коронавірус COVID-19. Дві попередні не підтвердилися.

На Вінниччині визначили ряд лікувальних установ, де надаватимуть допомогу у разі виявлення коронавірусної інфекції. Це 21 госпітальних бази, де лікуватимуть хворих, 4 з яких знаходяться у м. Вінниці, інші – по районах.

Вінниця.info