9 квіт. 2021 14:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

62

0

Коронавірус забирає життя вінничан віком 30, 40, 50 років

Коронавірус забирає життя вінничан віком 30, 40, 50 років

Тетяна Бондаренко повідомила про складних пацієнтів


Коронавірус забирає життя вінничан віком 30, 40, 50 років

У 30 опорних лікарнях Вінницької області 166 пацієнтів перебувають в реанімаційних відділеннях. Від коронавірусної інфекції помирають не лише люди похилого віку, а й ті кому, 30, 40, 50 років.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця керівника департаменту охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.

«Кількість важких пацієнтів, тих які потребують кисню, потребують реанімаційних відділень, нажаль не зменшується. На сьогодні в 30 опорних лікарнях 166 пацієнтів перебувають в реанімаційних відділеннях. Це досить висока цифра.

На жаль, щодня ми втрачаємо більше 20 вінничан від коронавірусної інфекції. За минулу добу ми втратили 25 жителів Вінницької області. Це пацієнти, які мали поважний вік – 70+, 80+.

В 35% випадків мали супутню патологію. В першу чергу це гіпертонічна хвороба, цукровий діабет. Ми втратили пацієнтів, які мали онкозахворювання або ішемічну хворобу серця.

Але на жаль триває тенденція щодо «помолодшання» важких форм коронавірусної інфекції. Все більше випадків важкого перебігу в людей віком 30, 40, 50 років і втрати серед цих вікових категорій ми також мамо щодня», - говорить Тетяна Бондаренко.

Вона закликає вінничан дотримуватись масочного режиму і карантинних заходів. Закликає відмовитись від відвідування місць масового скупчення людей.

«Носіть маску правильно, змінюйте маску, мийте руки і дотримуйтесь соціальної дистанції», - говорить посадовиця.

Тетяна Бондаренко також наголошує, що одним з найбільш ефективних методів профілактики є вакцинація. Станом на ранок 9 квітня у Вінницькій області 15,5 тисяч людей вакциною AstraZeneca (Covishield). Серед цих людей понад 1,5 тисячі осіб – люди, старші 80 років.

Нагадаємо, станом на ранок 9 квітня, у Вінницькій області виявили 640 нових випадків захворювання на коронавірус, найбільше в м. Вінниця - 182. Зареєстровано 25 летальних випадків.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info

title