25 трав. 2015 15:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

52

0

Коровій «насварив» начальника управління водних ресурсів

Коровій «насварив» начальника управління водних ресурсів

Коровій наказав «навести порядок» у водних ресурсах Вінниччини


Коровій «насварив» начальника управління водних ресурсів

 В ході презентації діяльності водогосподарсько-меліоративного комплексу та управління водними ресурсами області голова облдержадміністрації Валерій Коровій озвучив ряд зауважень до роботи управління начальнику БУВР Південного Бугу Миколі Коменчуку.

Про це інформує  департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Очільник області наголосив на необхідності у місячний термін чітко визначити пріоритетні напрямки діяльності управління до кінця 2015 року, оскільки ні динаміка використання водних ресурсів області, ні темпи й обсяги залучення коштів з місцевих бюджетів та інших джерел на розвиток та утримання водогосподарського комплексу не відповідають вимогам сьогодення.

Невтішними є і результати надходжень коштів за оренду водних об’єктів, що знаходяться на території Вінницької області. Так, за інформацією, наведеною начальником Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг Миколою Коменчуком: у 2013 році таких надходжень було 330 тис. грн., у 2014 році - 305 тис. грн., а за І квартал 2015 року - всього 30 тис. грн.

За словами керівника, Басейновим управлінням протягом 2014 року виготовлено 130 паспортів водних об'єктів, в тому числі 23 - для аукціонів. З початку2015 року виготовлено 35 паспортів, з них для проведення аукціонів – 14 ( всього ж на Вінниччині наявні 5300 водних об’єктів, що потребують паспортизації).

Тож управлінню водними ресурсами області слід повністю переформатувати свою роботу, аби крокувати в ногу з часом. Очільник області наголосив, що наступну презентацію БУВР слід очікувати на нараді з активом області рівно через місяць.

ВИННИЦА.info