6 верес. 2018 11:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

147

0

Коровій поставив крапку в історії чотирьох довгобудів на Вінниччині

Коровій поставив крапку в історії чотирьох довгобудів на Вінниччині

 Коровій поставив крапку в історії чотирьох довгобудів на Вінниччині 


Коровій поставив крапку в історії чотирьох довгобудів на Вінниччині

 В вересні 2018 року на Вінниччині відкрили три школи, які будували десятки років, а в хірургічному корпусі лікарні ім. М.І. Пирогова наприкінці серпня провели перше оперативне втручання. Це об’єкти, які у Вінницькій області будувались десятиліттями. Вони разом з владними повноваженнями передавались в спадщину від одних керівників області іншим. Кожен голова облдержадміністрації, обіцяв завершити будівництво об’єктів, але потім говорили що це не можливо, бо потрібні значні фінансові ресурси. Хоча на той час в Україні не було війни на Донбасі, була «стабільність» і долар по вісім…

«Те, що зроблено за ці важкі чотири роки, в рази перебільшує те, що зроблено за всі попередні роки. Саме в цей період ми закладаємо основу успішної української держави. Цього року Вінницька область отримала з державного бюджету найбільшу за останні роки підтримку на реалізацію інвестиційних проектів соціального спрямування – понад 487 мільйонів гривень. Розвиток освітянських осередків є складовою реформи децентралізації, яка є пріоритетною для Президента України та Уряду. Реалізувати амбітні проекти і завершити довгобуди на Вінниччині стало можливим завдяки фінансуванню з Державного фонду регіонального розвитку. Дуже важливо щоб школярі отримували якісну освіту і мали рівні умови, незалежно від місця проживання. Адже розвиток дітей та їх конкурентність в майбутньому, залежить зараз від нас», - прокоментував голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

На Перший дзвоник цього року діти села Сосонка прийшли в нове приміщення. Школу їм будували з 2006 року, саме тоді 100-літню будівлю закладу визнали аварійною. Спочатку витратили кошти на ремонт старого приміщення, а потім прийняли рішення будувати «з нуля». Вже цього року учні і вчителі мають світлі класи, нове обладнання, а головне безпечне середовище.

В селі Зведенівка Шаргородського району на школу чекали 27 років. Люди вже й не сподівались що цей довгобуд коли небудь завершать. Зараз там сучасна триповерхова будівля. Школа розрахована на 144 учні. Є велика спортивна зала, актова зала, кухня. Приміщення облаштовано протипожежною системою та системою відеонaгляду.

В Михайлівці Гайсинського району школу теж будували з 1990 року, за перші шість років спромоглись звести стіни і накрити. Після чого будівництво заморозили. В 2006 році Ющенко, який на той час був президентом доручив добудувати школу, але грошей на це не знайшли… Лише в 2014 році почався активний процес будівництва. Менше як за чотири роки школу добудували і повністю укомплектували.

Відкрили цього року і унікальний для нашої області навчальний заклад «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді». Там безкоштовне навчання і проживання для дітей з сільської місцевості, які мають здібності до точних наук. Адже зараз назріває досить не проста ситуація вчителями математики і фізики. В школах таких фахівців не вистачає. Наприклад Вінницький педагогічний університет минулого року випустив лише 4 вчителів фізики.

Сосонка

Коровій поставив крапку в історії чотирьох довгобудів на Вінниччині

Зведенівка

Коровій поставив крапку в історії чотирьох довгобудів на Вінниччині - фото 2

Михайлівка

Коровій поставив крапку в історії чотирьох довгобудів на Вінниччині - фото 3

Подільський ліцей

Коровій поставив крапку в історії чотирьох довгобудів на Вінниччині - фото 4

Хірургічний корпус

 

Коровій поставив крапку в історії чотирьох довгобудів на Вінниччині - фото 5

Вiнниця.info