6 берез. 2019 16:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

79

0

Коровій провів зустріч з послом Білорусі. Говорили про співпрацю підприємств по переробці шин та виробництву тролейбусів

Коровій провів зустріч з послом Білорусі. Говорили про співпрацю підприємств по переробці шин та виробництву тролейбусів

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій 6 березня провів офіційну зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Ігорем Соколом


Коровій провів зустріч з послом Білорусі. Говорили про співпрацю підприємств по переробці шин та виробництву тролейбусів

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій 6 березня провів офіційну зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Ігорем Соколом. Під час перемовин з І. Соколом, який перебуває на Вінниччині з ознайомчим візитом, обговорили можливі умови співпраці білоруських підприємств з вінницькими.

Про це йдеться в повідомленні відділу комунікацій та зв’язків з громадськістю Вінницької ОДА.

Під час офіційної зустрічі з білоруським дипломатом голова Вінницької ОДА подякував Білорусі за підтримку України та розповів дипломату про економічний розвиток регіону, наголосивши, що Білорусь на даний час займає четверте місце після Індії, Китаю та Євросоюзу за обсягами зовнішньоторговельних операцій Вінниччини. Експортують свою продукцію до Білорусі компанії «Миронівський КХП», ViOil, ВАТ «Брацлав» та інші. Імпортують вінничани з Білорусі переважно нафтопродукти, продукцію хімічної промисловості та сільськогосподарського машинобудування.

У свою чергу, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні зазначив, що у 2018 році товарообіг між підприємствами Білорусі та Вінниччини склав близько 120 мільйонів доларів.

«Не з кожною державою у Білорусі є такий товарообіг, як із вашою областю,- запевнив Ігор Сокол. - До того ж, Вінниччина - мабуть, єдина область, що має позитивне сальдо у торгівлі з Білоруссю,тобто експортує майже удвічі більше, ніж імпортує», - зауважив дипломат.

Посол також розповів про існуючі спільні українсько-білоруські підприємства, які працюють в Україні і готові співпрацювати з вінницькими партнерами. (мова йшла про виробництво комунальної та сільськогосподарської техніки, зокрема - тролейбусів та навіть про ремонт доріг).

Пан Посол зазначив, що у 2017 році зареєстровано спільне підприємство «Бєлавтодор - Україна», яке бере участь в тендерах на ремонт і будівництво українських доріг. Підприємство має свій асфальтний завод, а також робітників та необхідну техніку.

Валерій Коровій запевнив високоповажного гостя, що білоруські дорожники можуть також брати участь в тендерах на ремонт доріг Вінниччини. Головна умова – наявність у організацій, що беруть участь в тендері, власного асфальтного виробництва.

Заступник Вінницького міського голови Микола Форманюк виявив зацікавленість у співпраці з білоруськими колегами у виробництві власних тролейбусів. За його словами, вінницькі комунальники вже мали нагоду переконатись, що закуплена в Білорусі прибиральна техніка є якісною та надійною.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні також акцентував увагу на зацікавленості білоруських партнерів у співпраці із вінницьким підприємством «ПлазмаТек», що виготовляє сучасні зварювальні електроди, адже, напередодні, білоруський дипломат мав змогу відвідати виробничі потужності компанії.

«Директор ПРАТ «Плазма Тек» зацікавив нас ще кількома інвестиційними проектами, зокрема, щодо переробки використаних шин та виробництва торфу», - зазначив дипломат.

Нагадаємо, Ігор Сокол на запрошення голови ОДА взяв участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку з нагоди 205-річниці від дня народження Кобзаря.

Коровій провів зустріч з послом Білорусі. Говорили про співпрацю підприємств по переробці шин та виробництву тролейбусів

Коровій провів зустріч з послом Білорусі. Говорили про співпрацю підприємств по переробці шин та виробництву тролейбусів  - фото 2

Коровій провів зустріч з послом Білорусі. Говорили про співпрацю підприємств по переробці шин та виробництву тролейбусів  - фото 3

Вiнниця.info, фото – з сайту ОДА