11 січ. 2017 17:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

87

0

Коровій розповів полякам про підприємців, які стали в черги на закриття

Коровій розповів полякам про підприємців, які стали в черги на закриття

 Голова ОДА роз’яснив іноземцям ситуацію з підприємцями на Вінниччині


Коровій розповів полякам про підприємців, які стали в черги на закриття

 Під час офіційної зустрічі з польською делегацією 11 січня голова Вінницької ОДА Валерій Коровій розповів про економіку області. Ведучи мову про малий те середній бізнес, керівник області не промовчав тему масового закриття підприємців.

«В нас внесли зміни в податковий кодекс. Йде суспільна дискусія. Якщо почитати засоби масової інформації, більшість критикує Уряд. Але мало хто говорить чому це робиться. В Україні близько 50% економіки в неофіційному секторі економіки (в тіні – ред.). За весь минулий рік з 40 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності, які на загальній формі оподаткування, подали декларацію тільки 2300 – ті ще ведуть діяльність (дані вказані по Вінницькій області – ред.). Фактично величезна частина суб’єктів бізнесу, використовуючи загальну систему оподаткування працювала в тіні. Коли Уряд ввів норму, що потрібно платити 20% від мінімальної заробітної плати, створилась велика черга підприємців, щоб знятись з реєстрації. 95% - це ті, що були на загальній системі оподаткування. Але це окрема дискусія, потрібно щоб пройшов деякий час. Час розставить все на місця», - зазначив В. Коровій.

При цьому голова ОДА відзначив, що влада зацікавлена в розвитку малого і середнього бізнесу, в обласному бюджеті передбачені кошти на погашення відсотків по кредитах для підприємців.

«На Вінниччині біля 180 тисяч людей зайняті в сфері середнього малого бізнесу. Представники малого бізнесу найбільш боляче відчувають відсутність доступу до кредитного ресурсу. Ми прийняли нову програму стимулювання розвитку малого бізнесу. Передбачили кошти в обласному бюджеті і відновлюємо практику компенсації на рівні облікової ставки відсотків, які суб’єкти малого бізнесу будуть отримувати в комерційних банках», - повідомив Коровій.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2016 року у Вінниці підприємці стали в чергу в прозорих офісах, щоб припинити реєстрацію.

Вінниця.info