27 черв. 2019 15:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

103

0

Коровій сказав, чому не йде в нардепи і прокоментував сесію Вінницької облради: те, що ви бачите в залі – лише верхівка айсберга

Коровій сказав, чому не йде в нардепи і прокоментував сесію Вінницької облради: те, що ви бачите в залі – лише верхівка айсберга

18 депутатів Вінницької облради зібрались в нардепи


Коровій сказав, чому не йде в нардепи і прокоментував сесію Вінницької облради: те, що ви бачите в залі – лише верхівка айсберга

26 червня під час сесії Вінницької облради з 108 питань, розглянули лише 29. Один з депутатів розкритикував колег, що вони не заслухали звіт голови ОДА. Інший обурювався, що треба слухати звіт… 27 червня голова Вінницької ОДА Валерій Коровій прокоментував вчорашнє сесійне засідання. Також відповів на питання, чому, на відміну від 18 депутатів облради, не йде у Верховну Раду.

«Вчора багато що залишилось за лаштунками сесії. Звіт голови облдержадміністрації розглядались на профільних комісіях, всі ці матеріали депутати бачили. Ми прогнозували, що депутатам, які пропрацюють дві години, потім важко буде збиратись в сесійній залі.

Презентація звіту розглядалась на постійних комісіях. Але питання в тому, в якій формі виступав один з депутатів. Це питання політичної культури. Є специфіка. Те що бачите в сесійній залі, це лише верхівка айсберга. Якщо 18 депутатів обласної ради зареєструвались кандидатами до Верховної Ради, цілком очевидно, що ними рухають інші мотиви, ніж приймати рішення сесії», - зазначив Валерій Вікторович та додав, що внесе клопотання про скликання позачергової сесії. Коли збиратимуть депутатів, ще не визначились, вирішать після консультацій з головами фракцій.

«Не прийняті ряд рішень, що стосуються життєдіяльності медичних закладів. Насьогодні гостро стоїть питання перетворення лікарень в некомерційні комунальні підприємства (таких проектів рішень було близько 30 – ред.). Це дасть можливість вирішити питання оперативного управління, бо ми маємо складну ситуацію з відтоком медичного персоналу», - зазначив Коровій.

Голова ОДА також зазначив, що для продуктивної роботи облради необхідно змінювати її систему, щоб за прикладом Польщі рішення затверджувались виконкомом, а кількість депутатів скоротити до 30.

Валерій Коровій також відповів на питання журналістів, чому не йде у Верховну Раду ні в списку партій, ні як самовисуванець.

«Скажу чесно, це питання обговорювалось. Але питання торкається двох площин. Уявіть, щоб зараз голова обласної державної адміністрації пішов депутатом по якомусь одному з округів. Я вважаю що питання політичної доцільності депутатства повинно опиратись на декілька базових принципів. По перше це не повинно нашкодити роботі і загальному баченню, як повинен розвиватись регіон. Друге – питання командної роботи. Якщо комусь щось дуже хочеться, це не значить, що це вв’язується в логіку рішень управлінської команди», - відповів В. Коровій.

Вiнниця.info