22 січ. 2018 12:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

140

0

Коровій увійшов до трійки лідерів в рейтингу голів ОДА

Коровій увійшов до трійки лідерів в рейтингу голів ОДА

 Голова Вінницької ОДА показав високі результати управлінської діяльності 


Коровій увійшов до трійки лідерів в рейтингу голів ОДА

 Комітет виборців України провів оцінку діяльності голів облдержадміністрацій та представив Рейтинг діяльності роботи голів ОДА за 2017 рік. За результатами експертних досліджень, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій отримав високу оцінку рівня управлінської ефективності. Загальна кількість балів – 46,35. При проведенні досліджень брались офіційні статистичні дані, інформація надана ОДА на запит КВУ, інформація із ЗМІ та спеціальні експертні опитування.

Рейтинг опублікований на сайті КВУ.

«Вінницька область продовжує перебувати у групі областей з найвищими показниками. Так експерти звертають увагу на реалізацію низки успішних інвестиційних проектів, які значною мірою вплинули на зростання економіки, зменшення безробіття. Були відкриті кілька нових підприємств та створені тисячі робочих місць. Окрім того, голові ОДА вдалось завершити реконструкцію кількох великих соціально-інфраструктурних проектів: добудувати корпус обласної лікарні та оснастити його новим обладнанням, відкрити значну кількість освітніх закладів, здійснити ремонт доріг на суму 1,3 млрд. грн.. тощо», - йдеться у звіті КВУ.

Зазначено, що зафіксовано зростання промислового виробництва на 8,8%, порівняно з минулим роком, збільшились темпи будівництва, на 34,5% збільшився обсяг інвестицій.

Експерти позитивно оцінили зусилля ОДА щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з вибухами на військовому складі в м. Калинівка. Також область докладає значних зусиль для підтримки армії.

«Зокрема, було вказано на збільшення з 2017 року суми одноразової допомоги сімям загиблих військовослужбовців з 30 до 60 тис. грн.. У 2017 році з обласного бюджету було виплачено понад 800 тис. грн. учасникам АТО, що отримали поранення та майже 1 млн. грн.. сім’ям загиблих учасників АТО. За даними ОДА станом на кінець року в області було прийнято рішення щодо надання земельних ділянок 6,9 тис. учасникам АТО.», - йдеться в інформації КВУ.

Експерти відзначили роботу ОДА і в залученні інвестицій (відкриття підприємств «Фуджікура», «Електричні системи», та майбутні виробництва «UBC GROUP» і «Sumitomo»). Також позитивно оцінено факт підписання Меморандуму між Міноборони, ОДА та міськрадою щодо спільного використання аеродрому «Вінниця».

«Злагодженою експерти назвали взаємодію ОДА з обласною радою, і зокрема, відзначили безпроблемне прийняття обласного бюджету на 2018 рік. Щоправда фахівці вказали на низку скандальних заяв облради 2017 року. Зокрема, щодо вимоги заборонити торгівлю з окупованими територіями», - зазначено в публікації.

З негативу – експерти відзначили проблеми області в питаннях корупції в пенітенціарних установах.

Як повідомляла редакція Вiнниця.info у рейтингу діяльності голів ОДА за І квартал 2017 року, складеному КВУ голова Вінницької ОДА Валерій Коровій був на 10 місці в рейтингу.

Вiнниця.info