24 жовт. 2018 12:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

130

0

Коровій відвідав бойову комендатуру прикордонного загону, яка охороняє державний кордон з боку Придністров’я

Коровій відвідав бойову комендатуру прикордонного загону, яка охороняє державний кордон з боку Придністров’я

 Підполковник Борис Стариков розповів, що формування оперативно – бойової прикордонної комендатури «Могилів – Подільський» бере свій початок у вересні 2014 року.


Коровій відвідав бойову комендатуру прикордонного загону, яка охороняє державний кордон з боку Придністров’я

 23 жовтня голова облдержадміністрації Валерій Коровій побував у розташуванні окремої бойової комендатури Могилів-Подільського прикордонного загону, яка виконує завдання з посилення охорони «Придністровського сегменту» та ознайомився з ходом реконструкції відділення прикордонної служби і пункту пропуску «Грабарівка».

Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Підполковник Борис Стариков розповів, що формування оперативно – бойової прикордонної комендатури «Могилів – Подільський» бере свій початок у вересні 2014 року. Перший бойовий виїзд для виконання завдань з охорони територіальної цілісності та суверенних рубежів України було здійснено у вересні 2014 року, в перші місяці агресії на Сході країни з боку терористичних угрупувань Російської Федерації. Свої завдання персонал оперативно – бойової прикордонної комендатури «Могилів – Подільський» виконував на трьох основних напрямках. Перший – на підступах до н.п. Фащівка на блокпосту «Балу», другий на контрольному пункті в’їзду – виїзду №3 на напрямку н.п. Горлівка – н.п. Зайцеве та третій на контрольному пункті в’їзду – виїзду №4 на напрямку н.п. Дебальцеве – н.п. Попасна.

На жаль, не обійшлося і без втрат серед персоналу, який виконував в той час бойове завдання. У бою загинув В’ячеслав Анатолійович Семенов, уродженець м. Жмеринка. Після повернення зі Сходу країни та по сьогоднішній день персонал оперативно – бойової прикордонної комендатури «Могилів – Подільський – 1» виконує завдання з посилення охорони державного кордону на ділянці відповідальності Могилів – Подільського та Подільського прикордонних загонів, на межі з невизнаною територією Придністров’я та проходить підготовку з покращення фахових знань та практичних навичок в пункті постійної дислокації на базі Могилів – Подільського прикордонного загону.

Далі очільник регіону ознайомився з ходом реконструкції відділення прикордонної служби «Грабарівка» і пункту пропуску Грабарівка — Окниця на кордоні з Молдовою.

«Саме тут безпосередньо буде здійснюватись охорона державного кордону,- зазначив голова ОДА. - 50 військових нестимуть службу, та ще й цивільні жителі будуть задіяні в обслуговуванні відділення. На цей об’єкт з обласного бюджету виділено майже 950 тисяч гривень. Це принципове рішення, ми дуже добре пам’ятаємо 2014 рік і те, як важко було працювати з місцевим населенням: ми повинні були гарантувати їм безпеку, але це було непросто зробити, і морально-психологічна ситуація тут була непроста. У зв’язку з  цим був розроблений комплекс заходів із покращення інженерної інфраструктури:  виритий протитанковий рів протяжністю більш як 30 км. І це вже є третій прикордонний пункт, який ми вводимо протягом останніх трьох років»,- підкреслив Валерій Коровій.

Коровій відвідав бойову комендатуру прикордонного загону, яка охороняє державний кордон з боку Придністров’я

Коровій відвідав бойову комендатуру прикордонного загону, яка охороняє державний кордон з боку Придністров’я - фото 2

Коровій відвідав бойову комендатуру прикордонного загону, яка охороняє державний кордон з боку Придністров’я - фото 3

Коровій відвідав бойову комендатуру прикордонного загону, яка охороняє державний кордон з боку Придністров’я - фото 4

Коровій відвідав бойову комендатуру прикордонного загону, яка охороняє державний кордон з боку Придністров’я - фото 5

Коровій відвідав бойову комендатуру прикордонного загону, яка охороняє державний кордон з боку Придністров’я - фото 6

Коровій відвідав бойову комендатуру прикордонного загону, яка охороняє державний кордон з боку Придністров’я - фото 7

Коровій відвідав бойову комендатуру прикордонного загону, яка охороняє державний кордон з боку Придністров’я - фото 8

Вінниця.info, фото - сайт ОДА