27 черв. 2019 18:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

60

0

Коровій зустрічався з Варсонофієм. Про що ставленик Онуфрія просив голову ОДА

Коровій зустрічався з Варсонофієм. Про що ставленик Онуфрія просив голову ОДА

Варсонофій зустрічався з головою ОДА і просив скасувати рішення про реєстрацію


Коровій зустрічався з Варсонофієм. Про що ставленик Онуфрія просив голову ОДА

Митрополит Вінницький УПЦ московського патріархату Варсонофій зустрічався з головою ОДА і просив скасувати рішення про реєстрацію релігійних громад ПЦУ.

Про це Валерій Коровій сказав під час зустрічі з журналістами 27 червня.

«В мене була зустріч з Варсонофієм. В нас нормальні стосунки і я владику переконую в тому, що голова обласної державної адміністрації повинен діяти в спосіб, передбачений законом. На його вимогу, про те, що скасуйте рішення Салецького (управління релігій ОДА - ред), відповів, перше, для того щоб скасувати рішення, треба спочатку провести перевірку того, що Ви сказали. Друге, треба розуміти, що маємо справу з реєстратором. Скасування реєстрації це не повноваження голови адміністрації, це повноваження Міністерства юстиції. Тому хто б яку кількість людей не збирав, я не маю права діяти в супереч законодавству», - прокоментував Валерій Коровій.

Як відомо, наприкінці минулого року православна церква України отримала автокефалію. Частина громад приєднались до Православної церкви України (ПЦУ), частина вирішила залишитись в УПЦ московського патріархату. Керівником Вінницької єпархії ПЦУ став Симеон, а в єпархію УПЦ Онуфрій направив на Вінниччину Варсонофія.

Кожна релігійна громада самостійно приймає рішення про канонічну належність. У Вінницькій області з приводу того, хто розпоряджатиметься храмами, періодично точаться дискусії. Востаннє священики УПЦ МП привели літніх люей та жінок з дітьми молитись під стінами Вінницької ОДА.

Вiнниця.info