16 січ. 2017 09:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

47

0

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи


Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи

 13 січня напередодні Старого Нового року, голова Вінницької облдержадміністрації провів зустріч з представниками бізнесу, більшість з яких є керівниками виробничих підприємств та об’єднались в громадську організацію «Вінницький бізнес клуб».

Під час зустрічі з бізнесменами Валерій Коровій говорив про зміни, які відбулись в суспільно-економічному житті регіону у 2016 році. Потім окреслив основні виклики, які стоять перед владою та бізнесом в 2017 році.

«2016 рік мав декілька аспектів свого розвитку. З одного боку ми відчули, що стабілізувалась ситуація на споживчому ринку. Починаючи з другої половини року, ми почали помічати постійне зростання системи роздрібного товарообороту. Якщо взяти в порівняльних цінах, то в цілому на протязі року динаміка приросту роздрібного товарообороту склала 4,5%. З другої половини 2016 року вдалось розпочати довгоочікуваний ремонт доріг. Якщо подивитись динаміку приросту в сфері будівництва, це плюс 38% відповідного періоду минулого року. На 50% зросла галузь машинобудування.

Вдалим був рік для всіх, хто працює в галузі АПК. По суті ми маємо історичний рекорд – 5,7 млн. тон зерна в області…», - почав В. Коровій.

Окрім того, керівник регіону повідомив про інвестиційні проекти та будівництво підстанції, запуск якої сприятиме енергетичній безпеці міста. Про будівництво заводу UBC Group на території індустріального парку, розширення виробництва МХП. Також Коровій поцікавився в представника ТОВ «Барлінек-Інвест», як триває процес модернізації заводу по збільшенню потужності p виробництва паркетної дошки.

Керівник відділу маркетингу ТОВ «Барлінек-Інвест» Володимир Шевчук зазначив, що на підприємстві завершують встановлювати обладнання.

«В нас з 1 по 16 число йде реконструкція та встановлюється перша черга обладнання. 16-го завод починає працювати в нормальному режимі і проводимо підготовку до другої черги реконструкції, яка триватиме протягом літа. Додатково буде створено 300 робочих місць та збільшення виробничої потужності до 6 млн. кв. м. дошки паркетної, що вдвічі більше порівняно з 2016 роком», - говорить В. Шевчук.

Після цього присутнім презентували відеоролик про те, яким 2016 рік був для Вінниччини.

Під час зустрічі перший заступник начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Олег Мартинюк розповів про зміни в податковому законодавстві, які вступають в силу з 1 січня 2017 року. Та зауважив про суттєве збільшення штрафних санкцій за не допуск перевірки.

«В 2017 році збільшується база для нарахування єдиного соціального внеску (вираховується від розміру мінімальної зарплати, яка склала 3200 грн. – ред.). Максимальна база нарахування ЄСВ – 40 тис. гривень, навіть якщо зарплата перевищуватиме цю суму. Тобто максимальний Єдиний соціальний внесок – 8,8 тис. гривень. Мінімальний обсяг соціального внеску платитимуть всі - 704 гривні, крім платників, які торгують на ринку. Платники податку, що на 1 групі і не мають найманих працівників, платять із застосуванням коефіцієнту 0,5, тобто 352 гривні.

За недопущення контролюючих органів до проведення перевірок (з 1 січня це органи місцевого самоврядування, інспекція з праці і фіскальна служба – ред.) щодо нелегальних працівників штраф складає 320 тис. гривень. Якщо перевіряють з інших питань, відповідальність інша. Якщо під час перевірки виявлять працівника без оформлення трудового договору – штраф 96 тис. гривень за кожного працівника. За порушення строків виплати заробітної плати – 9600 гривень штраф, якщо заборгованість більше 1 місяця», - говорить О. Мартинюк.

Також «податківець» повідомив, що в 2017 році триває мораторій на проведення перевірок бізнесу, але цей мораторій не поширюється на органи ДФС та Держпраці, у зв’язку із запровадженням нового розміру мінімальної зарплати. 

Представники бізнесу висловили пересторогу, чи не буде зі сторони перевіряючих органів узурпації.

«Ви говорили про не допуск для перевірки. З цим все зрозуміло. А от є питання охорони праці, є інші питання, що стосуються роботи на підприємстві… Будуть якісь постанови чи додаткові роз’яснення? Тому що вже на початку реалізації заходів, це призведе до конфліктів. Якщо будуть вибудувані (прописані законом – ред.) права перевіряючого, а прав роботодавців не буде прописано, то виникнуть конфліктні ситуації. Будуть судові позови, звернення до громадських організацій…», - говорить голова ГО «Вінницький бізнес клуб» В’ячеслав Калініченко.

«Ми це питання опрацюємо і дамо відповідь. Але це не питання податкової, це питання інспекції з праці, яка буде в співпраці з органами місцевого самоврядування», - відповів В. Коровій.

«Будемо співпрацювати в подальшому. Від бізнесу залежить багато речей, це і модернізація підприємств, залучення інвестицій, популяризація ведення підприємницької діяльності... Умови, в яких ми розпочинаємо рік не прості, і курс гривні нас не дуже радує, але потрібно працювати. Тому повинен бути спільний план дій», - сказав В. Калініченко.

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи - фото 2

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи - фото 3

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи - фото 4

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи - фото 5

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи - фото 6

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи - фото 7

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи - фото 8

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи - фото 9

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи - фото 10

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи - фото 11

Коровій зустрівся з «Вінницьким бізнес клубом»: зростаюча економіка, нові зарплати та штрафи - фото 12

Вінниця.info

title