18 жовт. 2018 16:46

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Місто
0

197

0

Коти стануть частиною екосистеми Вінниці. На сесію міськради підготували проект рішення

Коти стануть частиною екосистеми Вінниці. На сесію міськради підготували проект рішення

 Коти стануть частиною екосистеми Вінниці. На сесію підготували проект рішення 


Коти стануть частиною екосистеми Вінниці. На сесію міськради підготували проект рішення


 У Вінницькій міській раді до сесії, яка відбудеться 26 жовтня, підготували проект рішення Про заходи захисту котів від жорстокого поводження а території м. Вінниця, якими передбачено заборонити вилов безпритульних котів і визнати їх частиною екосистеми міста.

«1. Заборонити вилов безпритульних котів на території міста Вінниці за винятком:

- необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів способом стерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою прилаштування їх до нових власників із залученням представників громадських зоозахисних організацій;

- обставин, що створюють загрозу життю, здоров'ю та безпеці людей, з метою карантинування для підтвердження чи спростування захворювань, яке призначає ветеринарний лікар відповідно до довідки встановленої форми.

2. Зобов'язати комунальні підприємства по утриманню житлового фонду не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації, надаючи їм доступ до підвальних приміщень.

3. Відповідальним особам, які уповноважені в структурах житловоексплуатаційних підприємств чи організацій, в тому числі ЖБК, ОСББ, забезпечувати дотримання норм та вимог експлуатації підвалів, технічних підвалів і горищ, запобігати ізоляції там котів, що може призвести до їх загибелі.

4. Комунальним підприємствам «Вінницязеленбуд» забезпечити регулювання чисельності безпритульних котів у місті Вінниці способом стерилізації з обов'язковою вакцинацією та візуальною ідентифікацією за позабюджетні кошти та кошти, передбачені у міському бюджеті на відповідний рік.

5. Балансоутримувачам підвалів, технічних підвалів і горищ об'єктів житлового фонду у випадках отримання звернень фізичних чи юридичних осіб стосовно наявності обставин, що створюють загрозу життю, здоров'ю та безпеці людей, причиною яких зазначено наявність безпритульних котів у нежитлових приміщеннях, спрямовувати копію звернення до громадських зоозахисних організацій з метою залучення їхніх представників, а також опікунів вуличних котів до безпосереднього вирішення питань на місцях виникнення зазначених вище обставин, а також забезпечення переміщення безпритульних котів у притулок або прилаштування їх до нових власників...», - зазначено в проекті рішення.

В додатку до документу зазначено, що основними напрямами діяльності у сфері поводження вуличними котами в місті слід відзначити:

  • визнання вуличних котів частиною екосистеми міста Вінниця і його повноправними жителями, дозволити їм вільно жити і пересуватись в підвалах, на горищах і в інших місцях їх постійного проживання і виконувати функцію природної дератизації - знищувати гризунів - переносників небезпечних інфекцій;

  • розробка робочих механізмів і процедури заходів зі стерилізації вуличних котів;

  • розробка механізмів захисту бездомних котів від жорсткого поводження;

  • розробка програми з надання допомоги вуличним котам шляхом підтримки та надання фінансової допомоги існуючих притулків для котів (організованих небайдужими зоозахисниками, що утримуються за рахунок пожертв, і допомоги волонтерів);

  • внесення в бюджет міста на наступний рік відповідні статті витрат;

  • проведення інформаційно-просвітницької і виховної роботи, спрямована на формування гуманного ставлення населення міста до котів

Документ розроблено в порядку місцевої ініціативи громадських організацій: «Асоціація захисників довкілля та пропаганди здорового способу життя «Явір», «Автомайдан «Вінниччина», «Соціальна перспектива».

Нагадаємо, на сайті Вінницької кілька раз реєстрували петицію, в якій просять оголосити котів частиною екосистеми міста. Останнє звернення за кілька днів підписали 359 осіб із 350 необхідних для розгляду.

Коти стануть частиною екосистеми Вінниці. На сесію міськради підготували проект рішення


Вiнниця.info