30 берез. 2020 15:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

53

0

«Кожен може інфікуватися» - головна санітарна лікарка області звернулася до вінничан

«Кожен може інфікуватися» - головна санітарна лікарка області звернулася до вінничан

Головна державна санітарна лікарка Вінницької області Валентина Зайцева звернулася до вінничан з наполегливим проханням дотримуватися самоізоляції.


«Кожен може інфікуватися» - головна санітарна лікарка області звернулася до вінничан

Головна державна санітарна лікарка Вінницької області Валентина Зайцева звернулася до вінничан з наполегливим проханням дотримуватися самоізоляції. А також нагадала про елементарні правила особистої гігієни, які знижують ризик інфікуватися коронавірусом.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міськради.

Посадовиця закликає вінничан на період карантину обмежити всі контакти, навіть в колі найближчих друзів, відкласти будь-які святкування. Дотримання самоізоляції та правил карантину – це турбота про себе та своїх близьких.

«Під час карантину через спалах COVID-19 кожен з нас потенційно може інфікуватись. Тому щоразу виходячи з дому пам’ятайте- ви наражаєте на небезпеку не тільки себе, а й інших людей, особливо своїх рідних і близьких. В даний час потрібно самоізолюватись та виходити з дому тільки в разі нагальної потреби. Переконливо прошу максимально зменшити виїзди за межі населених пунктів та користування громадським транспортом.

Пам’ятайте: залишаючись вдома, ви знижуєте ризик зараження себе та своїх близьких. Вірю у відповідальне ставлення вінничан до серйозності проблеми», - зазначила головна державна санітарна лікарка Вінницької області, директорка Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Валентина Зайцева.

І нагадала заходи профілактики, які можуть знизити ризик захворюванню на COVID-19:

Мийте руки з милом протягом 30 секундабо використовуйте дезінфікуючий засіб для рук на спиртовій основі, котрий містить понад 60% спирту. Робіть це щоразу, коли повертаєтеся додому;

Уникайте близьких контактів. Дотримуйтесь дистанції не менше 1,5метрів від оточуючих;

Не торкайтеся руками до очей, носа та рота;

Використовуйте дезінфікуючі серветки та одноразові рукавичкив магазинах, коли вони є в наявності;

Мийте поверхні із засобами дезінфекції;

Використовуйте маску під час перебування на вулиці та всередині приміщень, де знаходяться інші люди;

У випадку підозри на захворювання негайно телефонуйте до сімейного лікаря. Говоріть лікарям тільки правду, не приховуючи жодної інформації. Пам’ятайте, що своєчасне звернення до лікаря рятує життя.

«Кожен може інфікуватися» - головна санітарна лікарка області звернулася до вінничан

Нагадуємо, що 25 березня Кабінет міністрів України запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України терміном на 30 днів – до 24 квітня 2020 року.

МОЗ уповноважило Зайцеву здійснювати обов’язки головного санітарного лікаря Вінниччини.

Вінниця.info