1 груд. 2020 15:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

131

0

Кожній громаді – свій офіцер. В поліції Вінниччини запроваджують новий проект

Кожній громаді – свій офіцер. В поліції Вінниччини запроваджують новий проект

З першого січня в поліції стартує відбір на посади офіцерів громади.


Кожній громаді – свій офіцер. В поліції Вінниччини запроваджують новий проект

На Вінниччині правоохоронці запроваджують безпековий проект «Поліцейський офіцер громади». Його мета – забезпечити кожну ОТГ області офіцером поліції, який займатиметься проблемами своєї громади. Відбір на посади розпочнуть з січня наступного року, а вже з травня-червня офіцери громад почнуть виконувати свої обов’язки.

Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, 1 грудня під час онлайн-семінару представникам обласної, районних рад, органів місцевого самоврядування та головам ОТГ про новий проект розповів заступник начальника управління превентивної діяльності Іван Заяц.

Мета проекту – забезпечити кожну територіальну громаду офіцером поліції, орієнтованим на розв’язання безпекових проблем своєї територіальної громади. Він буде доступний для населення, тому що постійно знаходиться поруч з людьми на території обслуговування.

Як зазначив Іван Заяц, офіцер громади житиме та працюватиме на території ОТГ, а про результати своєї роботи звітуватиме перед громадою.

Пріоритетним напрямом роботи поліцейського громади є попередження правопорушень, зокрема, домашнього насильства, майнових злочинів. Також вони матимуть повноваження у розслідуванні кримінальних проступків, контролюватимуть напрямок дозвільної системи, проводитимуть превентивну роботи з дітьми.

За словами Івана Зайця, з січня 2021 року розпочнеться конкурс на посади офіцерів поліції, які працюватимуть у територіальних громадах. До відбору кандидатів будуть залучені канадські партнери, які мають досвід у цій роботі. Крім цього, майбутні офіцери громади для визначення їхніх морально-ділових якостей пройдуть поліграф, а потім – відповідне навчання. І з травня-червня 2021 року розпочнуть виконувати свої обов’язки в громадах.

Кожній громаді – свій офіцер. В поліції Вінниччини запроваджують новий проект

Кожній громаді – свій офіцер. В поліції Вінниччини запроваджують новий проект - фото 2

Кожній громаді – свій офіцер. В поліції Вінниччини запроваджують новий проект - фото 3

Кожній громаді – свій офіцер. В поліції Вінниччини запроваджують новий проект - фото 4

Кожній громаді – свій офіцер. В поліції Вінниччини запроваджують новий проект - фото 5

Кожній громаді – свій офіцер. В поліції Вінниччини запроваджують новий проект - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – поліції