27 трав. 2022 14:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

99

0

Крадіжка з храму: на Вінниччині житель Миколаївщини привласнив ікону Святого Миколая

Крадіжка з храму: на Вінниччині житель Миколаївщини привласнив ікону Святого Миколая

Наразі зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання


Крадіжка з храму: на Вінниччині житель Миколаївщини привласнив ікону Святого Миколая

Правоохоронці розшукали та затримали зловмисника, який у місті Калинівка, що на Вінниччині викрав з храму ікону «Святого Миколая Угодника». Ним виявився 24-річний мешканець Миколаївської області, який нещодавно приїхав до населеного пункту. За такий злочин хлопцю загрожує до 8 років ув’язнення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницькій області.

Протягом кількох годин поліцейські Відділення поліції № 1 Хмільницького районного відділу поліції затримали 24–річного чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у викраденні ікони вартістю 2000 гривень з храму у м. Калинівка.

Повідомлення про крадіжку надійшло до поліції від настоятеля храму. Заявник розповів, що близько 14:30 години невідома особа зайшла до приміщення церкви та викрала ікону «Святого Миколая Угодника».

За словами керівника Відділення поліції № 1 Хмільницького районного відділу поліції Володимира Олексюка, в ході проведення першочергових розшукових заходів працівники поліції встановили особу, причетну до вчинення злочину. Ним виявився 24–річний мешканець Миколаївської області, який нещодавно приїхав до населеного пункту.

Викрадену ікону вилучено. Наразі зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За такий злочин правопорушнику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Слідством вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info