4 черв. 2020 09:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

105

0

Краса у скафандрі

Краса у скафандрі

Від моменту заснування NASA фахівці агентства відібрали понад 350 осіб для навчання та підготовки до польотів у космос. Станом на квітень 2020 року лише 16% астронавтів за всю історію людства були жінками. Втім, останнім часом у навчальних класах з'являється все більше сміливих дівчат, які мріють про дослідження космічного простору.


Краса у скафандрі

Від моменту заснування NASA фахівці агентства відібрали понад 350 осіб для навчання та підготовки до польотів у космос. Станом на квітень 2020 року лише 16% астронавтів за всю історію людства були жінками. Втім, останнім часом у навчальних класах з'являється все більше сміливих дівчат, які мріють про дослідження космічного простору. Заступник директора з науки HRP NASA Дженніфер Фогарті розповіла цікаві факти про труднощі, з якими стикаються жінки на орбіті.

  • Вода - ресурс, дорогоцінний на Землі, але ще цінніше вона в космосі. На борту МКС переробляється 80% води, а це означає, що кожна крапля на кораблі має значення. Щоб вмитися в умовах невагомості, необхідно намилити шкіру засобом для вмивання, потім видавити з пакета невелику кількість води, яка зовні нагадує желе, та протерти нею обличчя.
  • Для миття волосся використовуються шампуні без SLS, що слабо піняться. Крім того, у підкорювачів Всесвіту немає фенів та часу на укладку. Щоб прискорити процес сушки волосся, друга латиноамериканка, що літала в космос, Серена Ауньон тримала локони перед вентиляцією, яка виробляє кисень і видаляє вуглекислий газ із атмосфери, а також активно циркулює повітря через ряд насосів.
  • Зуби космонавти чистять як зазвичай, але замість полоскання ротової порожнини їм доводиться ковтати пасту. Усі щітки та інші гігієнічні засоби зберігаються в косметичці, яка кріпиться до стіни за допомогою липучки. Через те, що на станції всюди розташовані липучки, жінки ходять зі стягнутим у хвіст або пучок волоссям.
  • Незважаючи на те, що декоративна косметика на борту не потрібна, космічні дослідниці обов'язково беруть із собою зволожувальні креми. Хтось запасається засобами антиакне, бо через стрес і неможливість достатнього використання води шкіра часто страждає від надмірного виділення себума та висипань. До того, як потрапити на борт, всі доглядові та гігієнічні продукти перевіряються командою NASA на токсичну безпеку.
  • Звичайно, в космосі астронавти голяться рідше, ніж на Землі. Процес гоління відбувається за допомогою крему без ароматизаторів, бритви та рушників, якими протирають поголені зони після процедури.
  • Духи на МКС під забороною, як і інші ароматизовані речовини. Скляний флакон може розбитися та призвести до поранення, Парфумована рідина занадто інтенсивно пахне в закритому просторі. Використання фільтрів станції для очищення повітря від приємного, але хімічного запаху - це марна трата ресурсів.

Приємний бонус космічних польотів - шкіра астронавтів виглядає більш молодою та підтягнутою. Найімовірніше, це відбувається через тривалу відсутність тяжіння та гравітаційного розподілу рідини у кровоносних судинах. А щоб відчути себе ненадовго справжнім космонавтом, не обов'язково вирушати до космосу. Органічні шампуні, натуральну косметику й омолоджуючі засоби можна знайти в інтернет-магазині PARFUMS, не залишаючи земної орбіти.

Краса у скафандрі