9 верес. 2019 11:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

40

0

Кращі бригади аварійних газових служб України змагались у Хмільнику на Вінниччині

Кращі бригади аварійних газових служб України змагались у Хмільнику на Вінниччині

На базі АТ «Вінницягаз» відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності бригад аварійно-диспетчерських службгазорозподільних підприємств


Кращі бригади аварійних газових служб України змагались у Хмільнику на Вінниччині

Третього вересня у місті Хмільник на базі АТ «Вінницягаз» відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності бригад аварійно-диспетчерських службгазорозподільних підприємств.

За результатами попередніх обласних та регіональних змагань до фіналу потрапили три учасники. У професійному вишколі змагались – АТ «Дніпропетровськгаз» (переможець уСхідному регіоні), АТ «Сумигаз» (Центральний регіон) та АТ «Рівнегаз» (Західний регіон).

Боротьба була запекла. Змагались кращі з кращих.

Кожна з команд демонструвала свої вміння та навички за наступнимиконкурсними завданнями:

  • Пошук та усунення витоків природного газу на підземних металевому та поліетиленовому газопроводі, надземному газопроводі;
  • Гасіння пожежі на газопроводі та усунення витоку газу у приямку. Надання першої долікарської допомоги потерпілому.;
  • Технічний стан спецавтомобіля АДС та його оснащення необхідними матеріально-технічними засобами, матеріалами та пристроями;
  • Одягання на швидкість засобів індивідуального захисту, зокрема протигазу та інших рятувальних засобів.
  • Перевірка теоретичних знань членів бригади АДС.

Кращі бригади аварійних газових служб України змагались у Хмільнику на Вінниччині

Кожна бригада аварійників складається з п’яти осіб: майстер, диспетчер, два слюсарі та водій. Дії команди мають бути злагодженими та професійними. Користуються в роботі спеціальними приладами та обладнанням. Для визначення місць витоку газу – течошукачами, високочутливими газоіндикаторами. Для пошуку підземних газопроводів – трасошукачами та іншими «розумними» пристроями. У кожного учасника свій підхід та свої «секрети» в організації роботи. Є чому повчитися!

Всі роботи мають бути виконані газовиками строго з дотриманням встановлених інструкцій та правил. За цим пильно стежить професійна конкурсна комісія. При правильному та своєчасному виконанні завдань команди отримують бали. Через зволікання чи допущені помилки зароблені бали знімаються.

Зрештою, в нелегкому поєдинку перемогу отримала команда АТ «Сумигаз». Друге місце посіла команда АТ «Рівнегаз». Бронзовим фіналістом змагань стала бригада АДС АТ «Дніпропетровськгаз».

Подібні конкурси надзвичайно важливі. Готуючись та беручи участь у них, газовики відточують свої професійні вміння та навички, обмінюються досвідом, вчаться уникати помилок. Усе це заради безпечного та безаварійного постачання газу у кожному регіоні, до кожної домівки.

Вітаємо команди з успішними виступами, досягненнями та перемогами. Нехай щастить Вам у вашій нелегкій роботі!

Кращі бригади аварійних газових служб України змагались у Хмільнику на Вінниччині - фото 2

Кращі бригади аварійних газових служб України змагались у Хмільнику на Вінниччині - фото 3

Кращі бригади аварійних газових служб України змагались у Хмільнику на Вінниччині - фото 4