25 серп. 2010 10:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

55

0

Кравчук вважає, що Ющенко найбільше нашкодив демократії

Кравчук вважає, що Ющенко найбільше нашкодив демократії

"жодна влада в Україні не уявляє як живе народ"


Кравчук вважає, що Ющенко найбільше нашкодив демократії

Президент Віктор Ющенко зробив найбільше, щоб дискредитувати демократичні чинники в Україні.

Таку думку в інтерв'ю 5 каналу висловив перший президент Леонід Кравчук.

За його словами, всі влади в Україні "брали за основу принцип демократичного централізму, який йшов з Радянського Союзу, і цей демократичний централізм клали в основу правління".

"А демократичні форми правління на кшталт європейських в Україні себе скомпрометували. І найбільше зробив для компрометації президент Віктор Ющенко", - зауважив екс-президент.

"Тому сьогодні влада Янковича, маючи скомпрометовані демократичні форми правління, поклала в основу принцип демократичного централізму і наведення порядку в країні", - зазначив Кравчук.

На його думку, жодна влада, яка прийшла до влади в Україні, не уявляє як живе народ.

"Вона бере інформацію з найближчого оточення, і офіційних каналів, які вона має. А сьогодні, якщо влада обмежить інформаційні канали, то вона матиме інформації менше і менше. І ніхто з оточення президенту не скаже, що комусь з міністрів подарували Крайслер чи Кадилак", - зауважив Кравчук.

"Тому все, що робиться в Україні зі ЗМІ, це обмеження інформації для президента. Тоді оточення стає більш потрібним і цікавим для президента, бо воно подає інформацію, яка президента не дратує", - заявив перший президент.

"Але тоді президент не може знати все про Україну", - заявив він.

Він порадив Януковичу відкрити всі канали інформації, і брати до себе в адміністрацію людей з усіх регіонів, а не тільки Макєєвки.

"Президент ніколи не повинен гратися на суперечностях своєї команди. Кучма це довів до лоску, коли одна частина команди має одні повноваження, інша - інші. Вони між собою сперечаються, а президент на все це дивиться, і спокійно почувається", - порадив Кравчук.

Крім того, Кравчук вважає, що в президента має бути незалежна рада, яка не отримує від нього гроші, як це є в Канаді.

 

Українська правда


0
0