9 верес. 2021 13:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

53

0

Кредит на карту: як не залишитися вічним боржником

Кредит на карту: як не залишитися вічним боржником

Як грамотно брати позики


Популярність мікропозик зростає з кожним днем - число позичальників за останній рік значно збільшилася. Це пов'язано з вигідними і зручними умовами - кредит онлайн на картку можна взяти онлайн, а вимоги для надання позики пред'являються мінімальні. З одного боку, це досить вигідні пропозиції. Але тут важливо підійти до питання грамотно, щоб не залізти в борги.

Як грамотно брати позики

Перш за все, варто зіставити свої бажання з можливостями, а також правильно розставити пріоритети. Тобто, брати кредит на карту не варто для щоденних потреб, оскільки відсоток за користування коштами не малий. МФО видають позики під 1,5-2% за кожен день. Тому такі позики виправдані в тому разі, коли терміново потрібна невелика сума. Що слід враховувати позичальника:

● Правильно оцінити свої можливості. Щомісячні платежі по кредитах, якщо таких декілька, не повинні перевищувати 30-40% щомісячного доходу. Хоча МФО не звертають уваги на платоспроможність позичальника і видадуть кредит в будь-якому випадку, даний розрахунок допоможе платити зобов'язання без шкоди для себе.

● Уважно вибирати МФО. Потрібно перевірити наявність дозвільних документів і ліцензії, а також почитати відгуки про організації. Тільки після цього можна вивчити пропозиції та процентні ставки.

● Прочитати договір. Багато підписують документи, не вникаючи в подробиці. Але в договорі прописуються важливі моменти: процентна ставка, розмір штрафів, наявність страховки і інша корисна інформація.

Серйозне ставлення до позики дозволить уникнути безлічі проблем, тому варто дотримуватися цих простих і зрозумілих правил, щоб убезпечити себе.

Якщо виникли складнощі

У кожного можуть бути непередбачені обставини, коли не виходить вчасно внести платіж по кредиту. У цьому випадку не варто ховатися, а відразу повідомити менеджеру компанії. Як правило, багато лояльно ставляться до своїх клієнтів, і надають додатково до трьох робочих днів для виплат заборгованості.

Також існує практика пролонгації договору - коли за обопільною згодою позичальника і кредитора терміни погашення заборгованості зсуваються. Але за кожен день доведеться платити відсотки, обумовлені заздалегідь в договорі. Тому до таких заходів краще вдаватися тільки в разі крайньої необхідності.