15 лип. 2021 12:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

465

0

Куди поїхати відпочити на Вінниччині на вихідних: 4 мальовничі локації

Куди поїхати відпочити на Вінниччині на вихідних: 4 мальовничі локації

Забронювати житло можна на сайті vauboo



Куди поїхати відпочити на Вінниччині на вихідних: 4 мальовничі локації

Мешканці та гості Вінниці радо насолоджуються місцевими пам’ятками: тут є музеї, музичний фонтан та безліч цікавинок. Але не варто сидіти в місті вихідними, адже за межею Вінниці локацій у багато разів більше. Деякі з них поруч з обласним центром, до інших доведеться довго мандрувати автівкою. Проте екскурсійна мандрівка регіоном того варта.

Гостям міста радимо завбачливо забронювати житло на сайті vauboo.com. Через цей сервіс клієнти торгуються з готельєрами, пропонуючи меншу ціну за номер. А вже отримавши знижку на проживання (до 30%), можна планувати туристичний маршрут. Отже, куди поїхати на Вінниччині на вихідних?

Тут бував Гітлер

Куди поїхати відпочити на Вінниччині на вихідних: 4 мальовничі локації - фото 2

Саме під Вінницею, у селищі Стрижавка, знаходилася ставка фюрера під назвою “Вервольф”. Тут він планував масштабний наступ на схід з метою створити Велику Німеччину. І також тут відбувся найвідоміший невдалий замах на його вбивство.

Зараз на місці ставки лише руїни бункерів та залишки бетонно-армованих конструкцій. А колись комплекс налічував багато функціональних будівель, а саме:

  • телефонну станцію;
  • басейн;
  • 12 будинків для офіцерів;
  • гестапо;
  • їдальню;
  • 2 бункери;
  • кабінет фюрера.

Тепер туристи можуть прогулятися лісом протоптаними доріжками, що раніше з’єднували зруйновані споруди. На території також діє музей різного військового приладдя. Чоловіки точно будуть в захваті!

До речі, вибір готелів у Вінницькій області чималий, навіть у Стрижавці є де зупинитися з комфортом.

Залишки споруд польської шляхти

Куди поїхати відпочити на Вінниччині на вихідних: 4 мальовничі локації - фото 3

У XVIII ст. селищем Печера під Вінницею керувала польська шляхта. Тому тут збереглася мальовнича атмосферна локація - садиба Потоцьких-Свейковських. З минулих графських часів тут багато чого залишилося: парк, сходи, костел. У XX ст. на території парку побудували усипальницю. Ще в Печері є унікальна церква - зведена без жодного цвяха.

Взагалі до села можна завітати на повноцінний вікенд, орендуючи бази відпочинку у Вінницькій області. Після відвідин пам’яток гості зазвичай прямують рибалити на мальовничий берег Бугу.

Ченці на скелі

У Могилів-Подільському районі (с. Лядова) є чоловічий монастир, який чимось нагадує Лавру. Й не дивно - в них спільний засновник Антоній Печерський. На висоті 90 м над річкою Дністер в скелі видовбані келії, стіни яких прикрашені первісними малюнками.

Дата заснування монастиря - 1013 рік, зараз він входить до переліку “Чудес Вінничини”. На території святині є цілюща купіль. Туристи також можуть піднятися на дзвіницю на горі, звідки відкривається шикарна панорама.

Памуккале чи Глухівці?

Куди поїхати відпочити на Вінниччині на вихідних: 4 мальовничі локації - фото 4

От куди поїхати недалеко від Вінниці точно варто, так це до смт. Глухівці, на найбільший в Європі кар’єр з білою глиною. Поруч є озеро, яке через концентрацію глини набуло колір небесної блакиті. Тут мало туристів, проте багато фотографів, які роблять гарні пейзажні знімки. Якщо розкручений турецький курорт поки що вам недоступний, відвідайте український “Памуккале”.

Вважаємо, цікаві місця Вінниччини варті туристичної уваги не менше за пам’ятки у місті. Адже описані у статті принади - лише маленька крихта того, що можна побачити в регіоні. І тепер ви напевне знаєте, куди поїхати на Вінниччині на вихідних!