17 січ. 2018 17:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

166

0

«Кухня від кутюр». У Вінниці шукатимуть найкращого шеф-кухаря

«Кухня від кутюр». У Вінниці шукатимуть найкращого шеф-кухаря

 У Вінниці стартує проект «13 шефів»


«Кухня від кутюр». У Вінниці шукатимуть найкращого шеф-кухаря

 Вінниця долучається до проекту «13 шефів», в рамках якого планують знайти найкращого шеф-кухаря. Це перший в Україні проект про їжу і гастрономію, що дозволяє шеф-кухарям та рестораторам обмінюватись досвідом. Шеф-кухарі демонструватимуть свою майстерність у вмінні використовувати технології, сезонні та локальні продукти в приготуванні страв та підбирати напої до своїх кулінарних шедеврів.

Як обиратимуть найкращого шеф-кухаря, під час презентації 17 січня, розповіла керівник проекту «13 шефів» у Вінниці Олена Павлова.

«Гастрономічний проект «13 шефів» був започаткований у Львові 3 роки тому. Автором проекту є шеф-кухар Андрій Валовий. Як він каже: є три професії, яких не можна навчити, якщо Бог не дав талан. Це лікар, кухар і священик.

Проект охоплює міста Львів, Івано-Франківськ та Харків. В 2018 році він починається у Вінниці, Хмельницькому, Тернополі, Дніпропетровську та Києві. Наприкінці проекту ми матимемо 12 гастрономічних вечерь в 12 ресторанах Вінниці і Хмельницького, куди будуть запрошені лише шеф-кухарі інших ресторанів та партнери медіа-супроводу», - розповіла О. Павлова.

«Кухня від кутюр». У Вінниці шукатимуть найкращого шеф-кухаря

Цей проект дасть можливість ресторанам та шеф-кухарю показати наскільки вони сильні, дасть можливість розвивати та позиціонувати себе.

«Це подвійний піар, коли шеф-кухар працює для ресторану, а ресторан робить все щоб шеф-кухар розвивався», - переконана О. Павлова.

Під час вечері шеф презентуватиме сет-меню, яке демонструє концепцію заходу. Основний продукт страви повинен бути локальний. Також основний продукт страви повинен бути сезонним, щоб продемонструвати вміння працювати з сезонними продуктами.

«Меню складатиметься мінімум з 5 страв: холодна закуска, гаряча закуска, основна страва «Риба», основна страва «М’ясо» і десерт. За бажанням, кухар може придумати майстер-клас, аби продемонструвати своїм гостям майстерність та володіння технології. Під час вечері шеф-кухарі оцінюватимуть вечерю за 100-бальною системою. в кінці проекту буде визначено переможців. В 2017 році було 6 номінацій. В кінці проекту, всі шеф-кухарі, які будуть учасниками проекту візьмуть участь в гала-вечері», - говорить керівник проекту про проведення конкурсу.

На сьогодні у Вінниці є 4 учасники проекту, ще 8 можуть подати заявку на участь, реєстрація триває до 12 лютого.

«Мамин борщ найсмачніший, тому що він приправлений любов’ю. Коли шеф-кухар буде приправляти свою страву любов’ю, це буде магія, яка спонукатиме клієнтів ходити до ресторації. В кожній страві може бути безліч емоцій, якщо їх вміти туди вкласти…», - говорить Олена Павлова.  

«Кухня від кутюр». У Вінниці шукатимуть найкращого шеф-кухаря - фото 2

«Кухня від кутюр». У Вінниці шукатимуть найкращого шеф-кухаря - фото 3

«Кухня від кутюр». У Вінниці шукатимуть найкращого шеф-кухаря - фото 4

«Кухня від кутюр». У Вінниці шукатимуть найкращого шеф-кухаря - фото 5

«Кухня від кутюр». У Вінниці шукатимуть найкращого шеф-кухаря - фото 6

«Кухня від кутюр». У Вінниці шукатимуть найкращого шеф-кухаря - фото 7

Вінниця.info