28 січ. 2021 09:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

176

0

Кухня і вітальня – чи варто об’єднувати? Аргументи «за» та «проти»

Кухня і вітальня – чи варто об’єднувати? Аргументи «за» та «проти»

Об’єднувати вітальню та кухню, чи ні? Питання дуже важливе, з нього починається ремонт і його часто задають нам клієнти


Кухня і вітальня – чи варто об’єднувати? Аргументи «за» та «проти»

Об’єднувати вітальню та кухню, чи ні? Питання дуже важливе, з нього починається ремонт і його часто задають нам клієнти.

А ще якихось 100 років тому воно навіть не виникало – так як кухня була технічною зоною, місцем для прислуги. Сьогодні кухня – це серце дому. Місце, яке об’єднує усіх домочадців. Тому варто на неї поглянути по-іншому.

Кухня і вітальня – чи варто об’єднувати? Аргументи «за» та «проти»

Загального рецепту, який підійшов би для усіх випадків немає, але ряд аргументів «за» та «проти» від спеціалістів майстерні меблів INSIDE, допоможуть вам виважено підійти до правильного рішення.

Коли варто об’єднати кухню і вітальню:

  • У вас багатодітна сім’я, і ви бажаєте завжди тримати дітей у полі зору. Ви готуєте обід, а поруч діти мастять котові вуса сметаною – ідилія!

Кухня і вітальня – чи варто об’єднувати? Аргументи «за» та «проти» - фото 2

  • Ви – душа компанії! В гостях часто бувають друзі, а спільне приготування їжі за душевними розмовами – одна з розваг.
  • Ви частіше їсте не вдома. І кухня вам, по суті потрібна щоб зробити каву або нескладні страви: салат, омлет, розігріту піцу.

Кухня і вітальня – чи варто об’єднувати? Аргументи «за» та «проти» - фото 3

  • Кухня дуже маленька (наприклад, у «хрущовці») – в ній нічого не вміщується. Такі кухні об’єднуємо із вітальнями найчастіше.
  • Або навпаки – квартира велика, у кожного є власний простір. І потрібна зона, яка об’єднає усіх домочадців.

Кухня і вітальня – чи варто об’єднувати? Аргументи «за» та «проти» - фото 4

Великий відкритий простір дозволяє уникнути відчуття «скутості» в приміщенні. Завдяки більшій кількості вікон приміщення стає світлішим, легким. Але при його оформленні необхідний «зоровий» розподіл на зони. Його можна досягти, використовуючи різні кольори, фактури, малюнок на підлозі, предмети меблів, які будуть слугувати розділювачами. Наприклад, острів чи барна стійка.

Об'єднану кухню краще не робити в стилі мінімалізм або хай-тек. На стриманих графічних однотонних кухнях буде найбільш помітний безлад. А ось прованс, наприклад, допускає легкий хаос і поєднання фактур.

Кухня і вітальня – чи варто об’єднувати? Аргументи «за» та «проти» - фото 5

Обідній стіл краще робити прозорим, легким, щоб не захаращувати простір. Також бажано не захоплюватися текстилем – бамбукові серветки замість скатертини і жалюзі на вікнах. Більше світла, легкості, простору!

Коли не потрібно об’єднувати кухню і вітальню?

  • По-перше, коли не дозволяють технічні можливості – наприклад, їх розділює несуча стіна. Також не варто ризикувати коли у вас газова плита.
  • Один із серйозних аргументів – запахи. Особливо коли на кухні готують 2-3 рази на день, щось по типу м’яса зі спеціями. З іншого боку - коли щось готується у кухні – ви все одно відчуваєте запахи у інших кімнатах. Їх можуть відчувати і ваші сусіди ;) Також у цьому випадку може допомогти правильно підібрана витяжка та гарна вентиляція.

Кухня і вітальня – чи варто об’єднувати? Аргументи «за» та «проти» - фото 6

  • Коли на кухні готують помічники, або господиня не любить щоб спостерігали за процесом готування.
  • Коли вітальня служить кабінетом, і необхідна можливість усамітнення від бурхливої домашньої діяльності.
  • Якщо на кухні багато техніки. Крупної: холодильник, морозильна камера, пральна машина (і таке буває). А також на столі дуже багато мілкої техніки, і вона візуально захаращує простір.

Кухня і вітальня – чи варто об’єднувати? Аргументи «за» та «проти» - фото 7

По суті, при об'єднанні кухні та вітальні ви втрачаєте вітальню - і отримуєте одну велику кухню. Де гуде холодильник, працює посудомийна машина, жарко від плити і пахне їжею. Через створення єдиного простору зникає зона відпочинку.

Але і зустрічі сім’єю та з друзями за великим столом, вільне спілкування – одна з рис нашого менталітету ;) Тому обирайте варіант, який близький саме вам, слухайте себе, аналізуйте свої звички – і ви оберете найкращий варіант для себе.

Кухня і вітальня – чи варто об’єднувати? Аргументи «за» та «проти» - фото 8

А за ідеями а реалізацією приходьте до нас!

Майстерня меблів INSIDE:

Сайт: http://inside.org.ua

Фейсбук: https://facebook.com/Inside.org.ua

Інстаграм: @inside.org.ua

Ваш менеджер: 0979541662, Антоніна