8 лип. 2016 16:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

85

0

«Купальські гуляння» біля озера в районі олієжиркомбінату провели з «Вєркою Сердючкою»

«Купальські гуляння» біля озера в районі олієжиркомбінату провели з «Вєркою Сердючкою»

 Біля вінницького озера через вимкнення світла люди наживо співали пісень


«Купальські гуляння» біля озера в районі олієжиркомбінату провели з «Вєркою Сердючкою»

 Практично біля кожної вінницької водойми на Івана-Купала плели вінки та влаштовували концертну програму. Свято «Дзвони літа», яке відзначили біля озера у мікрорайоні олієжиркомбінату, зібрало близько тисячі вінничан 7 липня. «Родзинкою» святкової програми став виступ «Вєрки Сердючки». Через періодичне вимкнення струму «зірці» довелося співати без фонограми та залучати слухачів. В результаті відомі жартівливі пісні Андрія Данилка чи не вперше у Вінниці лунали багатоголоссям.

Як кажуть старожили, це озеро має багаторічну історію щодо купальських святкувань. Нащадки лише підтримують традиції, та, щоб заздалегідь сплести вінки, цілими родинами прилаштовуються на узбережжі озера ще за кілька годин до початку концертної програми. «Офіційну» частину святкувань розпочав народний колектив «Дармограй», далі його підтримали вихованці дитячих студій місцевого клубу «Соняшник», а потім перед вінничанами «віджигала» майже справжня «Вєрка Сердючка». Принаймні зовні. Але їй чомусь постійно не щастило з мікрофоном. Оскільки кілька разів за виступ, зникав струм, «зірка» вирішила залучати громаду до колективного співу. Тому виконання вийшло навіть більш гармонійним. Фактично співали усім «олієжиром»… Дивлячись на такі близькі стосунки, діти навіть намагалися жартувати з «Вєрки».

Як організатори свята, керівники комбінату та активні представники місцевої громади, депутат Вінницької облради Дмитро Чаленко та депутат міськради Алла Власюк нагадали, що вже у липні за кошти міського бюджету розпочнеться реконструкція набережної зони біля озера. Восени роботи мають бути закінчені.

«Перемога в конкурсі громадських ініціатив стала можливою завдяки підтримці усього мікрорайону. Сьогодні ми всі вийшли святкувати, а кілька місяців тому разом голосували за облаштування набережної. Спільними зусиллями ми зможемо зробили наш куточок міста одним з найкращих у Вінниці», - наголосили депутати.

Не обійшлося на святі також без смаколиків дітлахам, вікторин та конкурсів. А закінчилося святкування вже ближче до ранку. Це знову ж така традиція… Кажуть, оскільки місцеві мешканці живуть майже як одна родина, то саме в мікрорайоні олієжиркомбінату завжди святкують чи не найкраще у місті. По-родинному…

Нагадаємо, за програмою бюджету громадських ініціатив на Тяжилові зроблять пляж та зону відпочинку.

«Купальські гуляння» біля озера в районі олієжиркомбінату провели з «Вєркою Сердючкою»

«Купальські гуляння» біля озера в районі олієжиркомбінату провели з «Вєркою Сердючкою» - фото 2

«Купальські гуляння» біля озера в районі олієжиркомбінату провели з «Вєркою Сердючкою» - фото 3

«Купальські гуляння» біля озера в районі олієжиркомбінату провели з «Вєркою Сердючкою» - фото 4

«Купальські гуляння» біля озера в районі олієжиркомбінату провели з «Вєркою Сердючкою» - фото 5

«Купальські гуляння» біля озера в районі олієжиркомбінату провели з «Вєркою Сердючкою» - фото 6

«Купальські гуляння» біля озера в районі олієжиркомбінату провели з «Вєркою Сердючкою» - фото 7

Вінниця.інфо, фото Ігоря Заіковатого