12 лип. 2021 13:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

36

0

Купуй зараз - плати потім: плюси та мінуси кредиту на бізнес-авто

Купуй зараз - плати потім: плюси та мінуси кредиту на бізнес-авто

Одним зі способів підвищити дохідність бізнесу є придбання власного комерційного транспорту


Купуй зараз - плати потім: плюси та мінуси кредиту на бізнес-авто

Одним зі способів підвищити дохідність бізнесу є придбання власного комерційного транспорту. Тут підприємці опиняються на роздоріжжі: купити підтриману автівку за готівку чи нову, але на виплат.

Сумісно з експертами автодилера Fiat Professional, ми розглянемо нюанси автокредитування на “залізного коника” з салону, а саме плюси та мінуси популярних зараз ласих автокредитів.

Переваги автокредитування для малого бізнесу

Скільки коштує комерційна автівка? Щонайменше 10 тисяч доларів. Витягти таку суму з обороту фірми важко: цих коштів може навіть не бути на рахунках підприємства. Тому автокредит - оптимальна можливість отримати транспорт прямо зараз й почати використовувати його для комерційних потреб.

“Купити новенький Fiat Ducatо в розстрочку можна майже без переплат. За певних умов, що надає наш банк-партнер, позичальнику призначать відсоткову ставку у розмірі 0,01%. Така пільга можлива, якщо берете автівку на виплат на рік чи на 3 роки за умови внесення 50% вартості”, - розповідають у Fiat Professional про те, як відбуваються розрахунки за кредитним договором.

І, звісно, ціна авта зафіксована. Покупець застрахований від того, що раптом станеться інфляція чи різке підвищення цін: його грошове зобов’язання вже визначено на момент підписання паперів.

Які вимоги до позичальника

Вони не суворі і це неабиякий плюс. Стати власником нової машини може громадянин України віком 21-65 років (молоді у віці до 25 років потрібен поручитель за договором).

Також знадобиться довідка про фінансовий стан та рахунок-фактура з салону, де на вас чекає обрана “ластівка”.

Чи є підводні камені?

Автокредити доволі прозорі, тож перейматися через підводні камені не варто. Є певні неприховані мінуси у такого придбання комерційного автотранспорту і їх потрібно враховувати.

Зрозуміло, якщо берете на себе боргове зобов’язання за договором, борг варто погасити вчасно. Банк не йтиме підприємцеві на поступки через невдалий сезон, конкуренцію та інші фінансові проблеми у бізнесі - є затверджений безумовний графік платежів за договором. Будь-яке прострочення, несплата стануть підставою для нарахування пені та штрафів.

Що ще має врахувати бізнес

Є певне коло автодилерів та банків, які кредитують, тож підприємцеві потрібно вибирати з того, що є. Умови кредитування можуть поширюватися не на всю лінійку автобренда, а лише на певні моделі.

За умовами кредитора, автомобіль має бути застрахований на повне КАСКО, допоки ви не сплатили за нього останню гривню, а це істотно здорожує його вартість. Хоча, звісно, пересуватися на застрахованому по максимуму авто безпечніше - будь-яку шкоду (й навіть повне знищення) оплатить страхова.

До речі, коло страховиків теж обмежене - тільки акредитовані банком страхові компанії.

Як бачимо, переваг в автокредитуванні для бізнесу багато. Найістотніша, що користуватися транспортом для роботи та збільшення статків можна одразу. Новеньке авто не потребуватиме ремонту та серйозної амортизації - цей факт також враховують бізнесмени.

Але експерти не радять брати автокредит, коли фінансове становище нестабільне - платіж перевищуватиме 50% прибутку на місяць, а грошових заощаджень зовсім немає.