17 жовт. 2019 09:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

77

0

Лариса Білозір: «Уряд відновив фінансування проєктів ДФРР на Вінниччині»

Лариса Білозір: «Уряд відновив фінансування проєктів ДФРР на Вінниччині»

Фінансування проектів з Державного фонду регіонального розвитку, яке було призупинено у вересні, було відновлено.


Лариса Білозір: «Уряд відновив фінансування проєктів ДФРР на Вінниччині»

Фінансування проектів з Державного фонду регіонального розвитку, яке було призупинено у вересні, було відновлено.

Про це на своїй сторінці Фейсбук повідомила екс-член регіональної комісії Вінницької обласної ради, а нині народна депутатка Лариса Білозір.

Як відомо, новий Уряд у середині вересня призупинив фінансування проєктів ДФРР в громадах, бо хотів розібратися, наскільки ефективно ці кошти використовуються на місцях. Як відомо, на 2019 рік у держбюджеті на ДФРР передбачено 7,67 млрд. грн.

«Зрозуміло, що така ситуація позитиву на місцях не додала. На окрузі, яким я опікуюсь, на паузу були поставлені два таких проєкти - реконструкція території поблизу Палацу Потоцьких у Тульчині, та реконструкція приміщення Чернівецької ЗОШ №2. Я, реагуючи на звернення громад, оголошувала про цю проблему на брифінгу у Верховній Раді та направляла депутатський запит на Міністерство фінансів, аби звернути увагу урядовців та виправити таку ситуацію. Адже багато робіт залежить від погодних умов. Дослухались. Уряд відновив фінансування проектів ДФРР на Вінниччині»,- підкреслила Лариса Білозір.

У липні цього року Кабмін затвердив перелік з 707 проектів, які фінансуватимуться з ДФРР на загальну суму 6,96 млрд. грн. На Вінниччині були подані 13 інвестиційних проектів на загальну суму фінансування 71,5 млн. грн., з них 12 були профінансовані. Зарз

Мінрегіон уже проаналізував проєкти, подані областями на фінансування з ДФРР, і має інформацію про стан проведення тендерів, обсяг фактично виконаних робіт, касових видатків, а також фотоматеріали об’єктів, що реалізуються. Тож після відновлення фінансування можна сподіватись, що процес реалізації проєктів відновиться.

Перелік проєктів, що фінансуються з ДФРР у Вінницькій області:

  • Реконструкція спортивно-оздоровчого комплексу «Авангард» по вул. Козацькій, 3, в смт Браїлів Жмеринського району. 2018 – 2020 роки.
  • Будівництво спортивного корпусу по вул. Шкільна в м. Гнівань. 2019 – 2021 роки.
  • Капітальний ремонт (заміна покриття покрівлі, утеплення фасаду, водовідведення та благоустрій території) в Іллінецькому навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-гімназія №2» Іллінецької міської ради. 2019 – 2020 роки.
  • Капітальний ремонт загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня (початкова школа) із впровадженням енергозберігаючих технологій по вул. Паркова, 18, у смт Оратів. 2019 рік.
  • Реконструкція КЗ Чернівецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня № 2 Чернівецької районної ради» по вул. Мічуріна, 39, у смт Чернівці. 2019 – 2020 роки.
  • Капітальний ремонт будівлі опорного навчального закладу «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступеня №2 імені Івана Богуна м. Ямпіль» з будівництвом спортивного майданчика по вул. Свободи, 154/2, в м. Ямпіль. 2019 – 2020 роки.
  • Реконструкція спального корпусу Хмільницької обласної фізіотерапевтичної лікарні по вул. Шолом Алейхема, 8, у м. Хмільник. 2019 – 2020 роки.
  • Реконструкція корпусу №7 обласної лікарні ім. М.І. Пирогова для розміщення нейрохірургічного відділення з рентген операційним блоком та відділенням гострих інсультів по вул. Пирогова, 46, у м. Вінниці. 2019 – 2020 роки.
  • Реконструкція нежитлових приміщень універсальної концертної зали існуючої будівлі по вул. Театральна, 15, у м. Вінниці. 2019 – 2020 роки.
  • Реконструкція головного корпусу окружної лікарні для розміщення рентген операційного блоку з ангіографом по вул. Полтавська, 89/2, в м. Могилів-Подільський. 2018 – 2019 роки.
  • Реконструкція елементів благоустрою частини території Пам'ятки містобудування та архітектури державного значення «Палац», 1757 р по вул. Незалежності, 19, у м. Тульчин (Палац Потоцьких). 2019 – 2020 роки.
  • Реконструкція будівлі комунального закладу «Тростянецький районний будинок культури» по вул. Соборна, 56, у смт Тростянець. 2019 – 2020 роки.

Як відомо, на початку вересня Державна казначейська служба України, керуючись дорученням Міністерства фінансів України, також доручила територіальним підрозділам заблокувати проведення видатків місцевих бюджетів у частині субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та звернутися до органів місцевого самоврядування з вимогою добровільно надати письмову згоду на їхнє повернення. Поки доля коштів соцеконому і досі залишається під питанням.