15 лип. 2019 14:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

409

0

Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото

Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото

Образ дівчини на 100% досконалий. Надіває навіть панталони, корсет та підв’язки


Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото

У шафі 28-річної вінничанки Міли Поворознюк десятки вінтажних вбрань, які носили жінки у 19-му столітті. Практично всі, звичайно, крім суконь для балів, вона носить у повсякденному житті. Її образ максимально складений з едвардіанського періоду. Адже одягає не лише верхній одяг, а навіть білизну того часу: корсети, панталони, підв’язки. Перед виходом у світ, створює зачіски та наносить макіяж, які були модні понад сотню років тому. Дехто її вважає дивачкою, хтось захоплюється. Історія дівчини, яка оживляє історію, в деталях від Вінниця.info.

«Історичною реконструкцією займаюся близько 10 років. Що цікаво, у шкільні роки предмет Історія, просто ненавиділа. Це завжди було нудотно. Якісь там контурні карти. Незрозумілі дати. В цій історії не було життя. Була суха статистика. Та коли почала вивчати самостійно, зрозуміла, що історія складається з мільярдів історій людей. І в кожній є своя радість та біль. В Інтернеті побачила іноземку, яка шила вінтажні сукні. У неї була шикарна сукня середини 19-го століття з криноліну. Я подивилася й думаю, а чому немає у нас такого?», - пригадує Міла.

Відтоді й почалась історія вінничанки у стилі вінтаж. Вона стала замовляти на пошиття відповідний одяг. Щось створює самостійно. Деякі речі знаходить у магазинах «секонд-хенду».

«Мій гардероб складається максимально з вінтажного одягу. Кожного дня не ношу лише бальні сукні. Що ж стосується сучасних речей, пара джинсів є. Але одягаю їх у крайніх випадках. Коли, до прикладу, треба зняти з дерева котика. Я крім всього, зооволонтер. Але у звичному одязі мене практично ніхто не впізнає», - посміхається.

Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото

По Інтернету навчилася робити зачіски та макіяж.

«Зачіски того періоду робити нескладно. Як і макіяж. Не потрібно накладати тонну гриму та вимазуватися помадою і рум’янами. Як правило, надавали тоді перевагу природньому вигляду. А помади наносили лише непристойні жінки», - пояснює дівчина.

Крім одягу та макіяжу, вінничанка вивчила танці тих часів.

«Почала знаходити студії, які викладають танці того періоду. Їздила на фестивалі. Вирішила відкрити власну студію. Влона проіснувала кілька років. На жаль, її довелося закрити, мало людей цікавляться. Тому, проводжую індивідуальні заняття, коли є бажаючі», - зітхає віннчанка.

До Міли зверталися для організації корпоративу стилізованого під бал. Замовляла вінницька філія великої європейської компанії.

«Засновник цієї компанії, який також приїхав до Вінниці, був у фраку. Іншим учасникам допомогли підібрати одяг максимально близький до того періоду. Всім дуже-дуже сподобалося. Особливо захоплювався балом засновник», - радіє.

Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото - фото 2

Алексу, чоловіку Міли, подобається те, що його дружина така неординарна особистість.

«Мені це до вподоби, бо моя дружина дуже жіночна», - зауважує він.

Ще до знайомства з Мілою Алекс також займався історичною реконструкцією.

«Він входив до лицарського руху. І ми познайомилися на одній з вечірок історичних реконструкторів. Коли ми стали парою, зрозуміло, що він почав вивчати і мої захоплення. Ми з ним танцювали в парі. Він має і свій гардероб, відповідний мені. Але здебільшого, він мене нині просто фотографує», - додає вінничанка.

Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото - фото 3

Життя Міли у стилі еквардіанського періоду впливає і на її сни.

«Якось приснилося, що я прийшла бал «кринолінового періоду». І там побачила Тараса Шевченка. Він ще молодий. І я розумію, що потрібного його попередити про його майбутнє, аби був обережним. Кричу до нього, кричу. А він не чує. Прокинулася сама від свого ж крику», - пригадує сон.

Образ екстравагантної вінничанки, зрозуміло, привертає багато уваги від перехожих.

«Чую багато компліментів. Людей це захоплює. Як сам одяг, так і моя сміливість виділятися. Цілують руки. Лише два рази чула критику та незадоволення. Нещодавно, під час фотосесії у образі медсестри, жіночка емоційно обговорювала, навіщо воно мені взагалі, адже нині зовсім інші часи. Ще був випадок, коли я прийшла з волонтерами прибирати набережну. Після цього ми спустилися до ресторанчику на воді попити чаю. У закладі сидів дуже нетверезий чоловік. Він почав мене агресивно розпитувати, навіщо я це роблю. А так, більше нічого подібного не траплялося», - констатує співрозмовниця.

Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото - фото 4

Наприкінці серпня Міла планує провести пікнік у стилі вінтаж.

«Кілька днів тому один вже провели з ретроблогером Юлією Фіор. Прийшли 14 персон. Просто насолоджувалися природою. Грали у ігри старовинні: бадмінтон, «сліпого», коли із зав’язаними очима треба спіймати людину. Ще була гра по типу «крокодила», але тут треба продемонструвати певну картину. Ну і, звичайно, фанти. Наступного разу будемо замовляти крикет», - планує вона.

Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото - фото 5

Міла також активна у соціальних мережах. Створила власний блог, у якому демонструє на собі історію вінтажного одягу. Також створює образи відомих героїв та особистостей того періоду.

Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото - фото 6

Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото - фото 7

Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото - фото 8

Леді-вінтаж: вінничанка відмовилася від сучасного одягу і створює образи королівської епохи. Фото - фото 9

Вінниця.info