6 жовт. 2016 14:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

124

0

Легкі гроші або як вінничани дають милостиню жебракам-аферистам. Експеримент

Легкі гроші або як вінничани дають милостиню жебракам-аферистам. Експеримент

 Легкі гроші або як вінничани дають милостиню жебракам аферистам. Експеримент 


Легкі гроші або як вінничани дають милостиню жебракам-аферистам. Експеримент

 Скандалом завершилося викриття жебрачки, яка тривалий час видавала себе за стареньку бабцю після інсульту. Як з’ясували правоохоронці, 36-річна жителька з Житомирщини заплановано приїздила у Вінницю за легким підробітком. Одягала на себе старий одяг, обличчя ховала за хустинкою, руки перемотувала  старим ганчір’ям. Свій обман поліцейським жінка пояснила безгрошів’ям.

«Так як зараз дуже важке життя, соціальні служби тоже не дуже помагають жить, нам приходиться просить. Я в Києві побачила, там займаються. Багато таких сидять. Я попробувала. І у мене получилось тоже», - розповіла правоохоронцям затримана.

Тиснути на жалість у жінки виявилося справжнім талантом. Зізналася, за годину заробляла 160-200 гривень. За зібрані гроші купувала одяг, їжу, щоб не їздити на малу батьківщину у містечко Коростень, знімала кімнату в готелі. І так тривало вже довгий період часу. Проте, аби змінити готельні апартаменти на тюремну «койку», правоохоронцям забракло фактів. По закону жінка нічого не порушила.

«Ми з нею провели бесіду профілактичного характеру, щодо недопущення в подальшому подібних випадків. Вона була відпущена і зобов’язалася, сказала, що поїде назад до себе в Коростень, що більше таким займатися не буде», - зауважив начальник відділення інспекторів Вінницького ВП Іван Заєць.

Чи повернеться «гастролерка» до свого обману, покаже час. Проте, за її прикладом ми спробували провести власний експеримент.

Скільки можна заробити грошей жебрацтвом. Експеримент Вінниця.info

Вирушили на те саме місце, де працювала псевдо-бабця. Потік людей тут великий, адже все відбувалося прямісінько на центральній вулиці. Один бік веде до міськвиконкому та облдержадміністрації. В другий бік до Кафедрального Собору та відомого фонтану. Для експерименту обрали куртку з об’ємним капюшоном, аби не було видно обличчя. Руки також приховуємо. Аби не застудитися - під коліна картонка. Та стояти навколішки важко. Трясти тілом для більшої жалісливості – дуже боляче. Одним з перших небайдужих виявляється літній чоловік. Кинув 15 копійок, поцікавився, чому на місці старенької бабці нова людина.

За десять подальших хвилин кидають лише дві гривні.

«На жаль, я не настільки професійна жебрачка, щоб збирати за одну годину по 200 гривень. Проте, мені вдалося відігнати свою псевдо-конкурентку, яка ходить тут, на цьому ж самому місці і особисто просить у людей грошей», - каже журналіст-експериментатор Аріна Кантоністова.

На цьому перехресті жебрачка пропрацювала не менше двох років. Скільки за цей період встигла заробити грошей, важко й підрахувати. Перепитані люди зізналися, часто віддавали з жалю мілкі гроші. Та коли ми їм повідомили, що подавали не старенькій бабусі, а молодій жінці, -розчаровувалися.

«Це таке по всій Україні. Це проблема. На жаль, не стільки тих людей, які дійсно просять для якоїсь нужди. Ними керує бажання заробити легких грошей. Чи подавати їм милостиню, чи ні, справа персональна», - підкреслює вінничанин Іван.

Експеримент довів, заробити гроші жебракуючи дійсно можна. Проте для цього потрібно не боятися холоду, мати витримку довго сидіти в одній позі та не мати сорому, аби видавати замість себе нужденну людину.

Легкі гроші або як вінничани дають милостиню жебракам-аферистам. Експеримент

 

Легкі гроші або як вінничани дають милостиню жебракам-аферистам. Експеримент - фото 2

Легкі гроші або як вінничани дають милостиню жебракам-аферистам. Експеримент - фото 3

Легкі гроші або як вінничани дають милостиню жебракам-аферистам. Експеримент - фото 4

Легкі гроші або як вінничани дають милостиню жебракам-аферистам. Експеримент - фото 5

Легкі гроші або як вінничани дають милостиню жебракам-аферистам. Експеримент - фото 6

Легкі гроші або як вінничани дають милостиню жебракам-аферистам. Експеримент - фото 7

Нагадаємо, 5 жовтня у Вінниці на вулиці Соборній дільничні офіцери поліції виявили 35-річну молоду жінку, яка займалась жебрацтвом під виглядом старенької бабусі. Жінка за годину заробляла біля 200 гривень.

Поліцейські радять вінничанам не роздавати гроші та телефонувати на «102». 

Вінниця.info

title