19 лют. 2020 17:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

89

0

Лікарі вже констатували смерть: на Вінниччині пенсіонерка «воскресала» тричі за день. Фото

Лікарі вже констатували смерть: на Вінниччині пенсіонерка «воскресала» тричі за день. Фото

У Стрижавці, Вінницького району, тричі за день до пенсіонерки викликали «швидку»


Лікарі вже констатували смерть: на Вінниччині пенсіонерка «воскресала» тричі за день. Фото

У Стрижавці, Вінницького району, тричі за день до пенсіонерки викликали «швидку». Спочатку лікарі не давали шансів на життя, згодом констатували смерть жінки, а на третій раз – забрали у реанімаційне відділення, бо вона «воскресла».

Перша карета швидкої, яку викликали вранці 16 січня, зазначили, що 83-річна Ксенія Дідух перебуває у стані агонії, тому допомога їй вже була непотрібна.

Згодом, коли був повторний виклик, зробили електрокардіограму і зафіксували «пряму лінію» – зупинку серця. Лікарі констатували смерть 83-річної жінки, родичам виписали відповідну довідку. Коли родичі «померлої» сповістили всім про смерть пенсіонерки, вона знову почала подавати ознаки життя. Нині жінка знаходиться в лікарні у задовільному стані.

Про це пише «33-й канал».

Завідувач реанімаційним відділом Володимир Чеботарьов розповідає, що 83-річна Ксенія Прокопівна зараз дихає без апарату «штучного дихання» та може сама розмовляти.

Лікарі вже констатували смерть: на Вінниччині пенсіонерка «воскресала» тричі за день. Фото

«16 лютого перша карета «швидкої» до бабусі була викликана о 6-й ранку. Лікарі констатували, що Ксенія Прокопівна знаходиться в стадії агонії, помирає і везти її до лікарні немає жодного сенсу. Але наша бабуся Ксенія не здавалась і подала родичам ознаки життя. Тому в обід до неї приїхала друга бригада «швидкої», яка зробила на місці електрокардіограму і зафіксувала «пряму лінію» — зупинку серця… Викликали поліцію, яка констатувала разом із медиками біологічну смерть, виписали відповідну довідку. І всі поїхали… А вже близько 8-ї вечора, коли рідні вже всім повідомили про смерть і замовили копання ями, Ксенія Прокопівна знову почала подавати ознаки життя.

І знову, вже в третій раз за один день, до неї приїхала карета «швидкої». Вже відомо, що бабусі на місці вводили фармакологічні препарати та близько 9-ї вечора прийняли рішення негайно везти її до нашої реанімації ЦРБ Вінницького району. Пацієнтка зараз знаходиться в задовільному стані», – розповідає Володимир Чеботарьов.

Біля пенсіонерки у палаті чергує її донька Тетяна Котомченко. Вона розповідає, що її мама раніше хворіла, але вони самотужки підтримували здоров’я.

Лікарі вже констатували смерть: на Вінниччині пенсіонерка «воскресала» тричі за день. Фото - фото 2

«Ми підтримували маму, як могли, з її цими задишками. Уколи робила сусідка. Але в неділю їй стало зовсім зле, підняти її з ліжка ми не могли, «швидка» пульсу вже не знайшла. Кардіограму зробили — пряма, тиск — нуль… Нам сказали, що бабуся помирає. Одразу всіх родичів ми сповістили. Мама лежала нерухомо, і з неї виходив останній дух… Так тривало із 7:30 ранку до 13-ї години дня. Ми пробуємо її чоло — гаряче, під пахвами — тепло, вона жива. А нам кажуть: «Чекайте на смерть…».

Я вважаю, що лікарі зробили диво. Бо ми вже із мамою прощались і всі над нею молились… Довідку про смерть довелось скасувати і порвати. І яму копали, і батюшку замовили, щоб відспівав», – каже Тетяна Котомченко

Сама ж Ксенія Дідух розповідає, що бачила інший світ, а коли розплющила очі і замість лікарів, думала, що то янголи.

«Я бачила Царство небесне. Батька свого кликала. Хотіла спитати, чи легко йому там. Думала – зустрінемось, я вже відчувала його… Але очі відкрила — а вони стоять наді мною, ці люди в білому. Думала — янголи, але лікарі… Я сама вже життя санітаркою працювала, людей рятувала… І, видно, Бог мене милував», – каже Ксенія Дідух.

Вінниця.info, фото зі сторінки «33-го каналу»