11 груд. 2020 09:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

92

0

Лікарні і амбулаторії Вінниччини під’єднають до телемедичної мережі

Лікарні і амбулаторії Вінниччини під’єднають до телемедичної мережі

У Вінницькій області створюють професійну телемедичну мережу


Лікарні і амбулаторії Вінниччини під’єднають до телемедичної мережі

Заклади охорони здоров’я Вінницької області приєднуються до професійної телемедичної мережі. Ініціатором створення мережі в регіоні виступила Вінницька обласна державна адміністрація та Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА.

Про це Вінниця.info повідомляє Олена Романюк, маркетолог групи компаній IT4Medicine.

На сьогодні до телемедичної мережі вже підключилися 30 медзакладів, понад 180 лікарів пройшли навчання з користування системою телемедицини.

Координаційним центром з питань впровадження телемедицини в області стала Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І. Пирогова.

Центр координуватиме процес надання телемедичних консультацій між лікарями первинної ланки та лікарями-спеціалістами. Телемедичні консультування здійснюватимуться за допомогою технічних рішень всеукраїнської телемедичної платформи Medinet.

Під час консультацій лікарі зможуть пересилати у захищеному електронному вигляді інформацію про пацієнта, включаючи дані електрокардіографії, УЗД, рентгенодіагностики, МРТ, що забезпечує ефективну комунікацію сімейного лікаря (терапевта, педіатра) з вузькопрофільним спеціалістом. Як результат, пацієнт оперативно отримає офіційну консультацію профільного лікаря, не залишаючи межі свого населеного пункту.

«Стрімке поширення COVID-19 в Україні примусило нас по іншому подивитися та оцінити можливості професійної телемедицини. Адже саме зараз у всьому світі за її допомогою надають оперативну медичну допомогу, що істотно знижує ризик інфікування лікарів та пацієнтів. Буквально за три місяці ми розгорнули в області сучасну телемедичну мережу, координувати роботу якої буде найкраща лікарня в регіоні. Ми сподіваємося, що це значно підвищить оперативність надання фахової медичної допомоги та сприятиме росту якості медичних послуг в області в цілому», - зазначила директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА Ольга Задорожна.

Вона також повідомила, що телемедичні консультації лікарям будуть надаватися із найзатребуваніших спеціалізацій та безкоштовно.

Нагадаємо, Вінниччина отримала 53 млн грн державної субвенції для функціонування телемедицини у закладах охорони здоров’я області.

Довідка.

edinet - професійна телемедична мережа України для всіх рівнів медичної допомоги. Вона дозволяє проводити професійні телемедичні консультації між лікарями первинної медичної ланки (терапевтам, сімейним лікарям, педіатрам) та вузькопрофільними лікарями. На сьогодні мережа об’єднує понад 431 медзакладів та понад 4500 лікарів в Одеській, Харківській, Житомирській, Запорізькій, Херсонській та Вінницькій областях. В рамках мережі проведено понад 14 000 телемедичний консультацій лікар-лікар. Телемедична мережа Medinet також дозволяє фіксувати, збирати статистику та робити аналітику, пов’язану з консультаціями щодо захворюваності на коронавірус COVID-19.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info