10 черв. 2020 15:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

108

0

Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан

Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан

Загалом між медзакладами області розподілили 8 тонн гуманітарного вантажу


Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан

10 червня Козятинську центральну району лікарню, яка входить до переліку медичних закладів Вінниччини першої хвилі надання допомоги хворим на COVID-19, відвідали народний депутат України Ірина Борзова та заступниця голови облдержадміністрації Наталя Заболотна. За дорученням голови ОДА, Наталя Заболотна передала для персоналу лікарні гуманітарну допомогу, організовану Офісом Президента України: засоби індивідуального захисту, пірометри, дезінфекційні засоби.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

«Сьогодні вже вп’яте Вінницька область отримує для медзакладів гуманітарний вантаж, організований Офісом Президента України. Обсяг такої допомоги – 8 тонн. Більша частина - це допомога Україні від Азербайджану, яка надійшла в результаті особистої розмови Президента України Володимира Зеленського та Президента Азербайджану Ільхама Алієва. Відмінність цього вантажу від попередніх – це наявність 40 пірометрів, що є надзвичайно важливим для лікувальних закладів. Такі інфрачервоні термометри отримають 9 лікарень І хвилі та обласний центр екстреної медичної допомоги.

Між іншим, у цьому вантажі великий об’єм дезінфікуючих засобів, антисептиків для рук тощо. Крім цього, він також включає декілька видів захисних костюмів для медпрацівників, що є особливо актуальним», - зауважила Наталя Заболотна.

Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан

Народний депутат України Ірина Борзова під час зустрічі поцікавилась потребами закладу, поспілкувалась із керівництвом району, головним лікарем та персоналом лікарні, обговорила питання про доплати лікарям.

«Хоч зараз в лікарні немає пацієнтів з коронавірусом, але засобами індивідуального захисту медперсонал повинен бути забезпечений. Covid - 19 нікуди не зник, вакцину ще не винайшли. Тим більше, що зараз відкрили поліклінічне відділення, починає працювати залізниця, також в Козятині пункт збору призовників», – зазначила депутат, заслухавши інформацію.

Щодо змін, які відбулись у фінансовому забезпеченні лікарні, то Ірина Борзова відмітила: «Мені приємно почути від головного лікаря, що вперше за останні три роки медзаклад не мав дефіциту бюджету, після того, як перейшли на фінансування НСЗУ за 15 пакетами медичних послуг. Але в цих тарифах передбачена сама послуга, і лікарні не мають можливості підняти зарплату медикам. Зараз важливо підняти рівень заробітної плати лікарів і медсестер на вторинній ланці. На державному рівні розробляються відповідні механізми, щоб вирішити дану проблему. Ми повинні захистити наших лікарів від інфікування і підтримати фінансово».

Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан - фото 2

«Загалом, у лікарні 250 ліжко-місць. На сьогодні 40 ліжок розгорнуто для пацієнтів з підозрою та хворих на коронавірусну інфекцію. Для надання такої допомоги працює 3 палати інтенсивної терапії. Як і всі лікарі, сьогодні ми працюємо досить напружено, у зв’язку із епідемією COVID – 19. Ми вдячні за допомогу медзакладу, адже вона для нас особливо актуальна», – розповів про роботу та забезпечення медзакладу головний лікар Козятинської ЦРЛ Олександр Кравчук.

Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан - фото 3

За словами головного лікаря, з перших днів боротьби проти коронавірусу лікарня була забезпечена засобами індивідуального захисту. Наразі їх запаси розраховані ще на 3 місяці.

Він також наголосив, що для спільної протидії епідемії вкрай важливо дотримуватися усіх рекомендацій у рамках карантинних заходів.

У рамках зустрічі присутні також оглянули і відремонтоване пологове відділення Козятинської ЦРЛ.

Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан - фото 4

Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан - фото 5

Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан - фото 6

Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан - фото 7

Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан - фото 8

Лікарня на Вінниччині отримала допомогу для боротьби з COVID- 19, яку Україні передав Азербайджан - фото 9

Нагадаємо, вранці 10 червня до медичних закладів Вінниччини передали 8 тонн централізованої гуманітарної допомоги.

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької ОДА