10 квіт. 2020 12:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

89

0

Лікування важкохворих на COVID-19 вінничан обходиться 32 тисячі гривень

Лікування важкохворих на COVID-19 вінничан обходиться 32 тисячі гривень

У Вінниці 90% препаратів є безкоштовними для пацієнтів


Лікування важкохворих на COVID-19 вінничан обходиться 32 тисячі гривень

Приблизна вартість лікування важкохворого пацієнта з коронавірусом обходиться 32 тисячі гривень. Якщо не складний випадок, лікування може обійтись 18 тисяч. У Вінниці 90% препаратів є безкоштовними для пацієнтів.

Про це під час брифінгу 10 квітня повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов.

«В нас є 6 одужавших пацієнтів. На цих прикладах ми не можемо зробити повної статистики щодо вартості лікування. Але загальні цифри, про які говорять медики: для важкохворих на коронавірус, це приблизно 32 тисячі гривень, в кого хвороба в легкій формі – близько 18 тисяч гривень. Це лікарські препарати і засоби захисту, тобто все що пов’язано з лікуванням одного пацієнта. Більш точну статистику ми отримаємо, коли справимось з цією бідою», - повідомив С. Моргунов.

Пацієнтів необхідними ліками у Вінниці забезпечують на 90%.

«По наказу МОЗ передбачений національний перелік основних лікарських засобів. Більше 90% цих медпрепаратів наявні в наших закладах. Пацієнти їх отримують безкоштовно.

Але більше 10% потрібних препаратів, наприклад, антибіотиків 4 – 5 покоління, немає в цьому переліку. Тому наші комунальні медичні підприємства не мають права їх купувати за бюджетні кошти», - прокоментував мер.

Нагадаємо, станом на ранок 10 квітня у Вінницькій області одужало 7 осіб, які хворіли на коронавірус. 6 - жителі міста Вінниці та один з Жмеринського району.

Вінниця.info