12 берез. 2020 09:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

1775

0

Ліплення – важлива складова правильного розвитку дитини

Ліплення – важлива складова правильного розвитку дитини

Ліплення – це не тільки творчий процес, але й корисне заняття для розвитку дітей різного віку


Ліплення – важлива складова правильного розвитку дитини

Ліплення – це не тільки творчий процес, але й корисне заняття для розвитку дітей різного віку. Воно сприяє формуванню правильної координації рухів, розвиває мову, комунікативні навички, вчить уважності, цілеспрямованості, терпінню, покращує психоемоційний стан. Батькам важливо підібрати високоякісний, безпечний матеріал, виконаний з екологічних складових, які не викликають алергічних реакцій, не дратують слизових оболонок, але мають високу пластичність і насичений колір. У цій статті ми розповімо про масу для ліплення, яку випускає американський бренд Плей До.

Від чищення шпалер до наборів для творчості

Вперше подібний продукт був виготовлений в 30-ті роки, але призначався він не для творчості, а для очищення шпалер від вугільного пилу. Раніше в більшості будинків США використовувалося пічне опалення, тому сажа осідала на стінах. Липка маса не порушувала цілісності паперових шпалер і не залишала на них жирних плям. Всередині XX століття опалення стало централізованим і сімейний бізнес Маквікер опинився на межі банкрутства. Врятували ситуацію діти, які вже давно й з задоволенням використовували такий засіб для ліплення. Це стало приводом для реєстрації нової сімейної компанії Rainbow Crafts, яка в 1956 році представила першу партію марки Плей До, що призначалася для творчості. Склад первинного варіанту був значно поліпшений.

Через 8 років продукція марки представлена не тільки в США, але й на європейському ринку. В цей же період починаються прямі поставки в школи різних країн, продукт широко використовується для творчих занять.

Ліплення – важлива складова правильного розвитку дитини

Корисні можливості

Наведемо конкретні приклади того, як Плей До сприяє правильному розвитку:

  • Формування критичного мислення. Виражається в здатності виділяти причину й наслідок різних подій, розбиратися в процесі та знаходити потрібне рішення, що особливо важливо спочатку в навчанні, а потім в роботі. Один зі способів вироблення таких навичок – змішування пластиліну різних кольорів. Це відбувається шляхом спостереження за тим, як з декількох колоритів, можна отримати абсолютно новий відтінок. Також за допомогою такого змішування нескладно освоїти прості арифметичні дії та деякі математичні поняття, наприклад, пропорція.
  • Розвиток креативності. Передбачає формування нестандартного мислення, яке полягає в пошуку відповіді на просте запитання: "А що буде, якщо ...?" Починаємо з виготовлення простих елементів – паличок, кульок, а далі слід запропонувати дитині їх з'єднати для отримання певного результату. Батьки пояснюють суть, підтримують, але не дають чітких інструкцій, щоб юний скульптор міг самостійно проявити ініціативу.
  • Цікаве навчання. Використовуючи пластилін, можна не тільки створювати фігурки, але готуватися до школи. Зліплені власноруч букви сформують інтерес до письма, допоможуть легко запам'ятати алфавіт, розширити словниковий запас.

Ліплення – важлива складова правильного розвитку дитини - фото 2

Переваги пластиліну Плей До

  • Колір. Для цього продукту характерні різноманітні насичені відтінки, але без нав'язливої яскравості.
  • Рецептура. Виробник тримає точну формулу в секреті. До складу входять вода, борошно, сіль, мінеральні олії.
  • Текстура. Оксамитова маса з помірною м'якістю, яка за консистенцією нагадує тісто. Продукт не фарбує пальці, не залишає плям на одязі.
  • Колекція. Великий асортимент різних форм і наборів, використовуючи які можна не тільки зліпити фігурки на свій розсуд, але й виконати різні хатні справи, наприклад, приготувати тістечка, піцу або торт.

Отже, продукція Плей До відмінно підходить для ліплення і має чимало переваг.