13 трав. 2020 17:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

79

0

Літачок до Амстердаму, Відня та Кракова: вінницьких школярів запрошують до челенджу Рейс Вінниця-Європа

Літачок до Амстердаму, Відня та Кракова: вінницьких школярів запрошують до челенджу Рейс Вінниця-Європа

Вінницьких школярів запрошують до челенджу Рейс Вінниця-Європа


Літачок до Амстердаму, Відня та Кракова: вінницьких школярів запрошують до челенджу Рейс Вінниця-Європа

16 травня в Україні традиційно відзначають День Європи. Цього року у зв’язку з карантином, в цей день, зокрема у Вінниці, не будуть проводити концерти, фестивалі та виставки. Вінницьких школярів запрошують взяти участь в челенджі #РейсВінницяЄвропа. Потрібно створити відео, у якому привітати вінничан з Днем Європи і «запустити» паперовий літак у різні міста країн Європи. Такий літачок уже «полетів до Кракова, Барселони, Амстердама та Відня. Челендж триватиме до 16 травня.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Як зазначає директорка департаменту освіти Оксана Яценко, для того, щоб взяти участь у челенджі #РейсВінницяЄвропа, школярам потрібно створити відеопривітання, присвячене Дню Європи. Потім – розмістити його у різних соціальних мережах, це може бути Facebook, Instagram.

Відеопривітання необхідно викласти під хештегом #РейсВінницяЄвропа Відео повинно бути тривалістю до 2 хвилин. Роботу треба виконувати державною мовою та використовувати власні фото- та відеоматеріали. У відео необхідно використати символічний паперовий літак. Його школярі «запускають» у різні міста країн Європи.

У відео діти вітають вінничан з Днем Європи та розповідають, з яким містом Європи у них асоціюється Вінниця. Так, наприклад, учень 4-А класу школи №25 порівнює наше місто з Амстердамом: «У Вінницькому парку розквітли сотні тюльпанів. У Вінниці розвивається мережа велодоріжок, і завдяки цьому ми відчуваємо себе на велосипеді, наче в Амстердамі», – каже він.


Учні 5-Г класу школи №32 «запустили» паперовий літак до Барселони. Ау чні зі школи №8 також привітали вінничан з Днем Європи і нагадали, що Європа починається не за кордоном, а у серці кожного українця, та побажали щастя, благополуччя та розквіту нашій державі. Вони надіслали літачок до польського міста Краків.

А учні школи №19 вважають, що Вінницький Свято-Преображенський кафедральний собор дуже схожий на собор Святого Петра у Відні, тому надіслали «літачок» саме до Відня.


Раніше ми писали, що цього року в зв'язку з карантином, у Вінниці не будуть проводити День Європи. Відтак в місті розпочали онлайн-марафон «EuroArt», де щодня з 10 по 16 травня будуть пропонувати новий маршрут по мистецькій мапі Європи.

Вінниця.info

title