14 черв. 2017 12:50

Останнє оновлення  
19 лют. 2024 11:52
Суспільство
0

479

0

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води

 Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води


Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води

 З настанням літа вінничани більше часу намагаються проводити на дворі. У спеку біля узбереж річок та озер чимало відпочивальників, незважаючи на якість води та інфраструктуру з облаштуванням прибережних зон. Як відомо, у Вінниці є три офіційні пляжі - «Гонти», «Хімік», «Центрaльний», там піщаний берег, кабінки для перевдягання і чергують рятувальники, але фахівці не радять купатись на жодномудо кінця червня через незадовільні мікробіологічні показники води. Окрім офіційних пляжів, у кожному мікрорайоні Вінниці є озера та прибережні смуги Південного Бугу з необлаштованими зонами для купання. Кореспондент Вінниця.info обійшов місця відпочинку біля води у різних мікрорайонах міста, подивився, як вони виглядають, та запитав вінничан, чи не бояться забрудненої води.

Родинне озеро. Вулиця Лугова. Тяжилів

Минулого року Родинне озеро привели до ладу. В рамках проекту «Бюджет громадських ініціатив» біля водойми облаштували берег – поставили оригінальний паркан, що став цікавою локацією для селфі. Сьогодні біля озера - зручні лавочки, дитячий майданчик, урни. Територія освітлюється у темні пору доби. Місце гарне для прогулянок, але не для купання. В озері багато водоростей та й пляжної зони там немає.

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 2

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 3

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 4

Озеро біля автостанції «Східна». Вулиця Ватутіна. Тяжилів

Минулого року дану водойму повністю очистили і на прохання місцевих мешканців зарибили озеро. Сьогодні там облаштовують пляж, дитячий майданчик, та планують встановити лавочки і освітлення. Поки працівники займаються ремонтами, дітлахи купаються в озері. Табличок про заборону купання там немає.

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 5

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 6

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 7

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 8

Вишенське озеро. Біля парку Дружби народів. Вишенька

Узбережжя озера з парком чи не найбільша у Вінниці зона відпочинку біля води. Але багато років поспіль купатись там заборонено через небезпечні плити, якими укріплено берег. Це досить старі конструкції, з яких стирчить арматура.

Саме ж узбережжя озера облаштоване кабінками для перевдягання, є лежаки, лавочки, урни. Є спортивні та дитячі майданчики. В парку – мотузкове містечко, а на самому озері – вейкбордінг. Ближче до рятувальної станції - місця для смаження шашлику.

Попри табличку «Купатись заборонено» вінничани таки занурюються у воду. Дівчинка Катя, яка купалася, каже, що табличку бачила, але вона далеко не заходить.

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 9

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 10

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 11

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 12

Пляж «Спартак»

Пляж знаходиться на території спортивного комплексу. Має досить невелику територію і мало місця для відпочинку (максимум для 25 осіб). Таблички про заборону купання немає. Відсутні місця для переодягання і лавочки. На березі знаходиться старе дерево, що заважає відвідувачам.. Пляж з трави і без піску.

«Про забруднення чула, але я заходжу у воду лише ноги намочити, а там як буде. Поки що ніхто нічого не підхопив, тому може і немає цього забруднення», - розповіла Тетяна, жінка, що відпочивала на пляжі.

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 13

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 14

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 15

Пляжі «Хімік», «Центральний», «Гонти»

Пляжі мають все необхідне для зручного відпочинку: лавки, смітники, кабінки для переодягання, багато вільного простору, поряд є місце для багаття, дитячий майданчик. На «Хіміку» -  футбольне та волейбольне поле. Цьогоріч пляжі підсипали новеньким піском. Коло берега  чергують рятувальники. На заборону купатися люди не зважають. Є зручні заходи у воду вздовж берегу. Встановлені буйки, за які не можна запливати. Вода чиста, хоча подекуди є водорості.

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 16

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 17

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 18

Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 19

Сабарів

Берег Південного Бугу користується популярністю в тих, хто хоче відпочити за містом. Хоча територію пляжем не назвеш, але влітку відвідувачів там чимало. Люди влаштовують пікніки, засмагають та купаються. Любителі екстриму стрибають у річку з мосту або пристані, де зупиняються екскурсійні теплоходи «Ляля Ратушна» і «Пирогов».

На березі є невеличкий магазинчик і туалет. 

 Літо у великому місті. Де у Вінниці можна відпочити біля води - фото 20

Вінниця.info