20 жовт. 2010 14:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

47

0

Литвин не боїться за дату виборів, бо все вже передбачено

Литвин не боїться за дату виборів, бо все вже передбачено

Депутати прийняли рішення про направлення до КС відповідного закону про зміни до конституції щодо строків повноважень


Литвин не боїться за дату виборів, бо все вже передбачено

Спікер Володимир Литвин просить не турбуватися з приводу дати призначення парламентських виборів.

Про це він заявив журналістам в середу, відповідаючи на питання, що буде, якщо депутати не встигнуть провести зміни в Конституцію.

"Всіх пече, коли буде дата виборів. Я хочу сказати тільки одне: все буде нормально. Судді..., перепрошую, члени ЦВК звернулись за роз'ясненням до КС, і очевидно, що таке роз'яснення буде", - запевнив спікер.

Він також нагадав, що депутати прийняли у вівторок рішення про направлення до КС відповідного закону про зміни до конституції щодо строків повноважень.

"Скажу вам більше - навіть, якщо не буде роз'яснення КС, то у нас є інші можливості відрегулювати терміни виборчої кампанії, зробити їх такими, щоб до цього часу прийняти зміни в Конституцію 300 голосами, і отримати підпис президента", - заявив Литвин.

"Все тут передбачено, і не даремно я працюю у Верховній Раді", - запевнив спікер.   

Водночас він відзначив цинізм окремих депутатів, які визнаючи в кулуарах правильність дій спікера, потім шуміли в залі про порушення регламенту.

"Ті, хто гучніше за всіх кричать, що треба пришвидшити проведення виборів, вони найбільше цього бояться", - заявив Литвин.

Він також відзначив, що, "судячи з усього, наступні вибори будуть за змішаною системою, і шанси діючої ВР вдвічі зменшуються у плані потрапляння".  

 

Українська правда


0
0