29 верес. 2010 17:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

36

0

Литвин: опозиція хоче зірвати вибори

Литвин: опозиція хоче зірвати вибори

Спікер Володимир Литвин звинувачує опозицію в спробі зірвати місцеві вибори.


Литвин: опозиція хоче зірвати вибори

Спікер Володимир Литвин звинувачує опозицію в спробі зірвати місцеві вибори.

Про це він заявив на брифінгу, коментуючи ініціативу опозиції щодо зміни складу Центрвиборчкому, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Я сьогодні ознайомився з проектом відповідного закону, який внесений до Верховної Ради, який фактично викладає зміст заяви (опозиції). Але воно оформлено в більш-менш прийнятних правових формулюваннях", - зазначив спікер.

"Стало зрозуміло, що мова йде не про покращення умов проведення виборів, а мова йде про те, як зірвати вибори", - заявив Литвин.

Зокрема, у нього виникає питання, чому про переформатування ЦВК заговорили тільки зараз.

"А що, раніше не знали, який розклад сил? А хто раніше формував цю Центральну виборчу комісію? У кого там домінуючі позиції? І взагалі, це абсурд, коли ЦВК намагаються поділити на своїх і чужих", - зазначив спікер.

Литвин звернув увагу на ще одне положення законопроекту, яким пропонується замінити членів тервиборчкомів.

"Давайте подивимося, в кого найбільша кількість членів комісій - у Партії регіонів. Це логічно? Логічно. Найбільша партія, найбільша фракція, найбільше представництво. На другому місці БЮТ. Логічно? Логічно. Потужна політична сила", - сказав він.

При цьому спікер розкритикував пропозицію подати до тервиборчкомів по одному представнику від кожної партії, представленої в парламенті.

"Я повинен сказати, що найбільше партій буде у тій фракції, в якій найбільше людей. Вони кожну людину запишуть в яку-небудь партію. Логічно? Логічно", - заявив Литвин.

"Я не є адвокатом Партії регіонів, я завжди буду боротися за свою партію в неробочий час. Але якщо вимагати від них одного представника і, скажімо, від Європейської партії, при всій повазі до молодого динамічного і перспективного політика Миколи Катеринчука, скарги будуть з іншого боку, тому що це неправильно", - пояснив Литвин.


0
0