2 груд. 2010 13:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

55

0

Литвин знає, що Рада приречена

Литвин знає, що Рада приречена

Верховна Рада має розглянути пропозиції президента до Податкового кодексу і ухвалити закон у новій редакції


Литвин знає, що Рада приречена

Верховна Рада має розглянути пропозиції президента до Податкового кодексу і ухвалити закон у новій редакції.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в інтерв’ю програмі "Від першої особи" на радіо "Ера", повідомляє прес-служба парламенту.

"Мова не йде про подолання вето. Мова йде про те, що закон буде прийнятий з врахуванням побажань президента", - наголосив Литвин.

"Верховна Рада, скажу відверто, приречена прийняти побажання президента, інакше можуть виникнути серйозні проблеми щодо прийняття бюджету на 2011 рік", - підкреслив він.

"Цей бюджет повинен бути прийнятий на новій бюджетній основі. В іншому випадку можуть виникнути проблеми щодо виконання державою соціальних зобов’язань - виникне проблема фінансування пенсій та соціальної сфери", – зазначив спікер.

Литвин наголосив, що Податковий кодекс є недосконалим, не вирішує проблем тих, хто працює за спрощеною системою, але, разом з тим, дозволяє впорядкувати податкову систему.

"Так, цей кодекс недосконалий. Але рух зроблено, і на базі цього можна удосконалювати документ в процесі його фактичної роботи", - наголосив він.

Крім того, спікер заявив, що певні політичні сили намагаються перевести акції протесту проти Податкового кодексу у політичну площину.

"Зараз ми маємо не соціальну, а політичну напругу, є намагання перевести ситуацію в політичну площину. Представники різних партій дуже хочуть "осідлати" цей рух підприємців, щоб заручитися підтримкою на наступні політичні кампанії", - сказав Литвин.

 

Українська правда


0
0