25 берез. 2019 13:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

85

0

Луценко знову призначив Соколового керівником прокуратури Вінницької області

Луценко знову призначив Соколового керівником прокуратури Вінницької області

Луценко знову призначив Соколового керівником прокуратури Вінницької області


Луценко знову призначив Соколового керівником прокуратури Вінницької області

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, за рекомендацією Ради прокурорів України, знову призначив В’ячеслава Соколового керівником прокуратури Вінницької області, оскільки завершився попередній термін перебування його на посаді.

Прес-служба прокуратури Вінниччини повідомляє, що четвертий рік поспіль, у регіоні зберігається тенденція до зниження рівня злочинності. В минулому році на 10 тисяч населення скоєно 80,3 злочини що на 10% менше у порівнянні з 2017 роком (90,5). Зменшилась кількість особливо тяжких, тяжких кримінальних правопорушень та злочинів середньої тяжкості. Упродовж минулого року суттєво зменшилась кількість вчинених крадіжок, розбоїв, вимагань, шахрайств, злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту.

Більше викрито кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, вчинених із метою збуту.

Вдалося зупинити зростання кількості порушення правил безпеки руху та експлуатації транспорту, що спричинило смерть потерпілих (64 проти 65).

Завдяки професійно організованій прокурором області роботі, забезпечено повне розкриття вчинених на території області очевидних умисних вбивств (48).

Вищим загальнодержавного є рівень розкриття кримінальних правопорушень (51,7%, по державі 43,3%).

Значною є кількість скерованих до суду кримінальних проваджень з обвинувальним актом (4453).

Попри велику навантаженість забезпечено належне здійснення прокурорами процесуального керівництва. Загалом, упродовж минулого року, правоохоронними органами області закінчено понад 20 тисяч кримінальних проваджень, процесуальне керівництво у яких забезпечували 210 прокурорів.

Активізовано діяльність по виявленню фактів хабарництва (з 89 до 132). У минулому році, правоохоронними органами області за такими фактами розслідувано та скеровано до суду 58 кримінальних проваджень. Серед обвинувачених - керівники різних структурних підрозділів Державної аудиторської служби області, один з керівників та працівник Управління Укртрансбезпеки, державні виконавці, завідувач та експерти обласного бюро судово-медичної експертизи, лікарі, керівники підприємств, службові особи органів місцевого самоврядування. До суду скеровано обвинувальний акт відносно одного з керівників Головного територіального управління юстиції за фактами отримання неправомірної вигоди за не вчинення дій, пов'язаних із виконанням службових обов'язків.

Загалом, у минулому році, судами області постановлено 13 вироків у яких обвинувачені засуджені до реальної міри покарання.

Вінниця.info