14 верес. 2010 10:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

35

0

Лядівський скельний монастир провів православний ярмарок у Вінницькій області

Лядівський скельний монастир провів православний ярмарок у Вінницькій області

На відкриття з’їхалося кілька тисяч паломників


Лядівський скельний монастир провів православний ярмарок у Вінницькій області

З благословення архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона 11-12 вересня під покровительством Лядовського скельного чоловічого монастиря пройшов перший Подільський православний ярмарок.

Про це повідомили в прес-службі Вінницької єпархії УПЦ МП.

11 вересня, в день пам’яті Усікновнння глави Іоанна Предтечі, архієпископ Симеон звершив урочисте богослужіння у Свято-Усікновенському Лядівському чоловічому монастирі. На літургію з’їхалися кілька тисяч паломників з Вінницької області, інших областей України та сусідньої Молдови. Після завершення богослужіння паломники взяли участь у відкритті першого Подільського православного ярмарку.

Ярмарок благословив архієпископ Симеон, котрий звершив молебень і привітав його організаторів та учасників. «Лядовський ярмарок – це, в першу чергу, відродження традицій того часу, коли люди більше вірили у Бога. Йде відроження Лядовської обителі, яка через три роки святкуватиме своє 1000-ліття. Тому хотілося, аби все, що пов’язане з колишнім її життям, знову повернулося до людей», – сказав владика у вітальному слові. За його словами, ярмарок – це не лише торгівля, а, насамперед, спілкування людей, які приїздять з різних регіонів і знайомляться з духовністю Подільського краю. «Ярмарок пов’язаний з усім – з Церквою, православною духовністю, з народними традиціями, християнською культурою нашого народу», - сказав архієпископ Симеон.

Православний ярмарок був організований за участю місцевої та обласної влади. Коментуючи цей захід, губернатор Вінниччини Микола Джига, сказав, що подібні заходи сприяють відродженню споконвічної духовності та допомагають познайомитися з найдавнішою святинею краю — Лядівським скельним монастирем.

Голова облдержадміністрації назвав Лядівський ярмарок перспективним проектом, завдяки якому Лядово має можливість стати культурним центром Подільської землі.

В ярмарку, який проходив протягом двох днів, взяли участь монастирі та парафії УПЦ, виробники промислової та харчової продукції, приватні підприємства, майстри народних промислів, видавництва, ремісники та творчі колективи Поділля.

Лядівський скельний монастир провів православний ярмарок у Вінницькій області

Лядівський скельний монастир провів православний ярмарок у Вінницькій області - фото 2

Лядівський скельний монастир провів православний ярмарок у Вінницькій області - фото 3

Лядівський скельний монастир провів православний ярмарок у Вінницькій області - фото 4

Лядівський скельний монастир провів православний ярмарок у Вінницькій області - фото 5

Лядівський скельний монастир провів православний ярмарок у Вінницькій області - фото 6

Лядівський скельний монастир провів православний ярмарок у Вінницькій області - фото 7

ВИННИЦА.info


0
0